ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αναβίωσαν τα αθλητικά ιδεώδη

αναβίωσαν-τα-αθλητικά-ιδεώδη-288208

Τα διαχρονικά αθλητικά ιδεώδη ζωντάνεψαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Στάδιο Βελεστίνου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας σχολικού αθλητισμού. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την οποία θεσμοθέτησε το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, γιορτάστηκε με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Ο δήμος Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος σε θέματα παιδείας και αθλητισμού σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ατόμων με Αναπηρίες και με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, συμμετείχε στην 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με εκδηλώσεις που έγιναν στο Εθνικό Στάδιο Βελεστίνου με την παρουσία των τριών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βελεστίνου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Τρ. Γκογκινούδης, οι διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων των τριών σχολείων, πολίτες και γονείς, και όλοι οι μαθητές, χαρίζοντας χρώμα και ενέργεια στο καταπράσινο γήπεδο.

Τα τρία σχολεία απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα της Ημέρας, ευγενή άμιλλα και Ολυμπιακά Ιδεώδη, και παρουσίασαν μια επιτυχημένη διοργάνωση που απέσπασε πολλά συγχαρητήρια και ανέβασε τον πήχη για παρόμοιες εμφανίσεις στο μέλλον.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, με την αναβίωση της Ολυμπιάδας, το κάθε σχολείο είχε ετοιμάσει ένα διαφορετικό δρώμενο, υπό τους ήχους μουσικής αγώνων. Το ΕΠΑΛ ξεκίνησε με την αναπαράσταση της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, το Γυμνάσιο συνέχισε με ένα δρώμενο χορού των ιερειών και το Λύκειο έκλεισε με όλους τους μαθητές του να σχηματίζουν τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους που συμβολίζουν τις πέντε Ηπείρους της γης, φορώντας ο κάθε κύκλος το χρώμα μιας ηπείρου.

Στο δεύτερο μέρος, τις αθλοπαιδιές της Ολυμπιάδας και Παραολυμπιάδας, οι μαθητές των σχολείων συμμετείχαν σε αθλήματα στίβου, με αγωνίσματα Ολυμπιακά αλλά και Παραολυμπιακά, προσεγγίζοντας με ευαισθησία τη συμμετοχή και σε αθλήματα ειδικών κατηγοριών (αγώνες δρόμου με βοηθό για τυφλούς, κ.α.), αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο αθλητισμός δε γνωρίζει σύνορα και περιορισμούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου