ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παράσταση με στόχο την εξάλειψη της ξενοφοβίας

παράσταση-με-στόχο-την-εξάλειψη-της-ξε-356969

Με παιδικά γέλια και χαρούμενες φωνές πλημμύρισε πρόσφατα η κάτω πλατεία του Βελεστίνου. Μικρά και «μεγάλα» παιδιά καλωσόρισαν το έργο «Ολοι μέσα στην παράγκα» που σκοπό έχει την προαγωγή των δημοκρατικών αξιών, την καταπολέμηση παντός είδους ρατσισμού και την εξάλειψη της ξενοφοβίας.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού η εταιρεία ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ (που μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων της, έχει δημιουργήσει και το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, στην Α. Γατζέα) σε συνεργασία με τον Καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Βουλτσίδη ετοίμασαν την παραγωγή της παράστασης με τίτλο «ο Καραγκιόζης Μετανάστης», όπου δίνει μια αντιμετώπιση του φαινομένου της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, με χιούμορ, εκπαιδευτική – παιδαγωγική – διδακτική διάθεση, χωρίς να ξεφεύγει από το στυλ του Καραγκιόζη.

Το κείμενο της παράστασης έχει εκδοθεί σε αυτοτελή τόμο, συνοδευόμενο από χαρτονένιες φιγούρες, για να μπορούν να παίζουν το έργο και τα παιδιά – αναγνώστες και με κλήρωση δόθηκαν σε πέντε θεατές. Σε όλους τους παρευρισκόμενους θεατές μοιράστηκε το 16σέλιδο έντυπο με τίτλο «Η Δημοκρατία στα δύσκολα χρόνια – Οι ελληνικές Κοινότητες στην Τουρκοκρατία», του Νικόλα Δημητριάδη με πολύ όμορφα σκίτσα και πολύ ενδιαφέροντα κείμενα, που έχει ως σκοπό να καλλιεργήσει στο ευρύ κοινό την προάσπιση και προαγωγή των δημοκρατικών αξιών, την ισότητα όλων, την καταπολέμηση κάθε είδους ρατσισμού και την εξάλειψη της ξενοφοβίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου