ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στο Περίβλεπτο

φωτιά-σε-χορτολιβαδική-έκταση-στο-περ-384304

Πουρνάρια και καλαμιές σε έκταση 70 στρεμμάτων έκαψε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις 14.45 σε αγροτική περιοχή κοντά στο Περίβλεπτο.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση καθώς λόγω των ειδικών καιρικών συνθηκών στην περιοχή, υπήρχε κίνδυνος να ενισχυθούν οι άνεμοι και η φωτιά να εξαπλωθεί σε καλλιέργειες.

Πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό από το κλιμάκιο της ΠΥ στη ΒΙΠΕ αλλά και το Βόλο καθώς και δυνάμεις της ΠΥ Λάρισας, επιχειρούσαν στην περιοχή και το απόγευμα έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Αργότερα, γύρω στις 9-10 μ.μ., είχε κατασβεστεί πλήρως με κάποιοι δυνάμεις να παραμένουν στην περιοχή για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Για σήμερα Τρίτη, σε όλη σχεδόν τη χώρα, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών βρίσκεται στο επίπεδο 2 (μέσης επικινδυνότητας) εκτός της Θράκης και ορισμένων νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο με δείκτη τρία (υψηλή επικινδυνότητα).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, προχθές σημειώθηκαν πενήντα δασικές πυρκαγιές και εκδηλώθηκαν άλλες 44 αστικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου