ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

ΚΚΕ: «Να σταματήσει τώρα ο φόρος αίματος στις εταιρείες εκμετάλλευσης των διοδίων»

κκε-να-σταματήσει-τώρα-ο-φόρος-αίματο-406593

Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Βόλου στο ετήσιο μνημόσυνο των τριών παιδιών από το Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο

Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Βόλου παρευρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο, που έγινε στον τόπο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο, πέρυσι, τρεις νέοι άνθρωποι. Η είδηση, όταν το αυτοκίνητό τους συγκρούστηκε με φορτηγό στη παλαιά εθνική Βόλου – Λάρισας στην περιοχή του Ριζομύλου – Στεφανοβικείου, που διέρχονταν από το σημείο για να αποφύγει τα πανάκριβα διόδια, βυθίζοντας σε αφόρητο πένθος τις οικογένειες των τριών παιδιών, συγκλόνισε όλη τη Θεσσαλία.

«Και αυτά τα παιδιά είναι θύματα της πολιτικής όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, που διασφαλίζουν τεράστια κέρδη στις εταιρείες στις οποίες έχουν παραχωρήσει την εκμετάλλευση των διοδίων, που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας.

Ο κατάλογος με τα θύματα από τη χρήση των παράδρομων των εθνικών οδών είναι μακρύς. Οι εργαζόμενοι που πλήρωσαν πανάκριβα την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων με άμεσους και έμμεσους φόρους, συνεχίζουν να πληρώνουν στις εταιρείες τα διόδια για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Πληρώνουν ακόμη και με τη ίδια τους τη ζωή αυτά τα αιματοβαμμένα κέρδη αφού δεκάδες είναι τα θύματα από τα πολυάριθμα ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά σε όλη τη χώρα, επειδή, και κυρίως μεγάλα φορτηγά, διέρχονται από τους παράδρομους των εθνικών οδών για να αποφύγουν το κόστος διέλευσης των διοδίων.

Και η σημερινή κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες για τη διατήρηση λειτουργίας των σταθμών διοδίων, για τους οποίους, μάλιστα, προτείνει την χρονική επέκταση των συμφωνιών παραχώρησης. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς επίσης και των δήμων της περιοχής που γρήγορα ξέχασαν τις υποσχέσεις τους.

Η Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών νέων. Το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα έχουν δώσει μεγάλους και συνεχείς αγώνες, όλα αυτά τα χρόνια, για την οριστική κατάργηση των διοδίων. Ακόμη και σήμερα στελέχη του, που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις και στην περιοχή μας, σέρνονται στα δικαστήρια. Καλεί τους εργαζόμενους, τους κατοίκους των χωριών, τους αγρότες να βάλουν στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών την κατάργηση όλων των διοδίων. Να σταματήσει ο φόρος αίματος στις εταιρείες εκμετάλλευσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ, που απαιτεί την κατάργηση όλων των διοδίων, έργα και υποδομές που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, τα δημόσια έργα να παραμείνουν λαϊκή περιουσία και να σταματήσουν οι διώξεις εκείνων που παλεύουν για την κατάργηση των διοδίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου