ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Καλοκαίρι πολιτισμού στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

καλοκαίρι-πολιτισμού-στο-δήμο-ρήγα-φε-423736

Εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες διοργανώνονται από το Δήμο Ρήγα Φεραίου

Σειρά εκδηλώσεων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες περιλαμβάνει ο κύκλος εκδηλώσεων «Ρήγεια 2015» που διοργανώνονται από το Δήμο Ρήγα Φεραίου, σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, για όλους, ντόπιους και επισκέπτες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί παράσταση Καραγκιόζη στην κεντρική πλατεία Βελεστίνου. Την Κυριακή 19 Ιουλίου ακολουθεί συναυλία της μουσικής σχολής Δήμου Ρήγα Φεραίου στην κεντρική πλατεία Κεραμιδίου, ενώ ακολουθούν ανάλογες εκδηλώσεις τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία Στεφανοβικείου, την Τρίτη 21 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία Ριζομύλου, την Τετάρτη 22 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία Βελεστίνου, την Πέμπτη 23 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία Καναλίων.

Το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί παράσταση καραγκιόζη στο κτίριο του παλιού Παρθεναγωγείου στο Κεραμίδι. Την Κυριακή 26 Ιουλίου προγραμματίζεται ψαράδικη βραδιά στο λιμάνι του Κεραμιδίου, θέση αγριελιάς.

Την Κυριακή 26 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί λαϊκή παραδοσιακή βραδιά στην κεντρική πλατεία Αερινού, την Πέμπτη 30 Ιουλίου πάρτι νεολαίας στον Αγιο Γεώργιο, και την Παρασκευή 31 Ιουλίου λαϊκή βραδιά στην κεντρική πλατεία Κεραμιδίου, χοροεσπερίδα στο Περίβλεπτο και πανηγυρική εκδήλωση για τα 50 χρόνια δράσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Ριζομύλου «Διάπλαση» στην κεντρική πλατεία Ριζομύλου.

Ο Αύγουστος ανοίγει με μια ρομαντική βραδιά πανσελήνου, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου στην Ανω Κερασιά. Την ίδια μέρα, προγραμματίζεται φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με συγκροτήματα άλλων περιοχών της Ελλάδας στο χώρο γηπέδου μπάσκετ Ριζομύλου, καθώς επίσης θεατρική παράσταση της «Θρυαλλίδας» στις 9 το βράδυ στο Βένετο, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου προγραμματίζεται αγώνας μπάσκετ-τσουβαλοδρομίες-γύρος του χωριού για τα παιδιά στο Κεραμίδι και παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Στεφανοβίκειο (κεντρική πλατεία). Την Τρίτη 4 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί πάρτι νεολαίας στη θέση Υδραγωγείου στο Ριζόμυλο και συναυλία Κονιτόπουλου στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Κεραμιδίου.

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί πάρτι νεολαίας στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Κεραμιδίου και το Σάββατο 15 Αυγούστου το πάρτι νεολαίας μεταφέρεται στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Βένετου.

Στο διάσημα από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου έως την Κυριακή 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί έκθεση εικαστικών από ντόπιους στο δημοτικό σχολείο Κεραμιδίου. Την Τρίτη 18 Αυγούστου παρουσιάζεται το ντοκιμαντέρ «Αgora» από το δημοσιογράφο Γ. Αυγερόπουλο στο κτίριο παλιού Παρθεναγωγελιου Κεραμιδίου και την Τετάρτη 19 Αυγούστου στις 21.00 θεατρική παράσταση από τη «Θρυαλλίδα» στο Κεραμίδι.

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου προγραμματίζονται παράλληλες παραστάσεις που περιλαμβάνουν πανθεσσαλικό αντάμωμα των φίλων της παράδοσης στην κεντρική πλατεία Ριζομύλου, μικρασιάτικη βραδιά στο Βελεστίνο έναντι του 1ου Δημοτικού Σχολείου και το διήμερο 21-22 Αυγούστου παραδοσιακό πανηγύρι στην κεντρική πλατεία Κεραμιδίου.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου διοργανώνεται εκδήλωση με αφορμή το τέλος του καλοκαιριού στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Κεραμιδίου, αλλά και παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική πλατεία Στεφανοβικείου.

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου διοργανώνεται παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Ελευθεροχώρι, την Παρασκευή 28 Αυγούστου Περιβολιώτικη βραδιά στον πεζόδρομο Βελεστίνου, το Σάββατο 29 Αυγούστου λαϊκή παραδοσιακή βραδιά στο Μικρό Περιβολάκι (κεντρική πλατεία) και την Κυριακή 30 Αυγούστου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία Περίβλεπτου.

Το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου ανοίγει με εικαστική διάθεση και έκθεση από ντόπιους καλλιτέχνες την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία Βελεστίνου. Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται ψαράδικη βραδιά στα Κανάλια και βραδιά έντεχνου τραγουδιού στην κεντρική πλατεία Περίβλεπτου, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου βραδιά λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού στον πεζόδρομο Βελεστίνου και η αυλαία κλείνει το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου με το ωδείο Παλάσκα και το χορευτικό συγκρότημα Κερασιάς στην Κερασιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου