ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πρωτοβουλίες τουριστικής προβολής

πρωτοβουλίες-τουριστικής-προβολής-482368

Ενημερωτικός οδηγός για τα διαχρονικά μνημεία και αξιοθέατα στις προτεραιότητες του Δήμου Ρ. Φεραίου

Η τουριστική ανάπτυξη σε επίπεδο δράσεων και υποδομών εντάσσεται στις προτεραιότητες των επικεφαλής του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Στο πλαίσιο αυτό καταγράφεται η πρωτοβουλία έκδοσης τουριστικού οδηγού ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα σημεία του δήμου που μπορεί να επισκεφτεί ο κάθε ενδιαφερόμενος, από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Η παραπάνω πρωτοβουλία συγκαταλέγεται στις δράσεις του τελευταίου διμήνου, με στόχο την ανάδειξη των μνημείων της περιοχής, από τις αρχαίες Φερές και την εμβληματική φυσιογνωμία του Ρήγα Βελεστινλή, έως το σύγχρονο Βελεστίνο, μέσω μιας πολιτιστικής διαδρομής που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των εν δυνάμει επισκεπτών. Η συγκεκριμένη διαδρομή θα είναι προσβάσιμη διαδικτυακά αλλά και σε έντυπη μορφή και θα προωθηθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές για τον πλούτο των μνημείων που διαθέτει η συγκεκριμένη περιοχή.

Ενα ακόμη σημείο που χρήζει διερεύνησης, είναι η προοπτική δημιουργίας τουριστικών υποδομών, δηλαδή ξενοδοχείων, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες της γενέτειρας του Ρήγα Φεραίου και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι διαμένουν κατά βάση στο Βόλο. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ξενοδοχεία στο Δήμο Ρήγα Φεραίου προκειμένου να φιλοξενήσουν επισκέπτες που έρχονται να δουν τα αξιοθέατα της περιοχής. Είχε γίνει μια προσπάθεια από τον πρώην Δήμο Κάρλας για τη δημιουργία παραδοσιακού ξενώνα δίπλα στη λίμνη Κάρλα, μέσω της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά το εγχείρημα δεν τελεσφόρησε τελικά» όπως αναφέρει ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας.

Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι η επανεξέταση του συγκεκριμένου θέματος και στο πλαίσιο αυτό θα καταβληθούν προσπάθειες, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για τη διαμονή των επισκεπτών της συγκεκριμένης περιοχής.

«Εχουμε συζητήσει τους στόχους μας με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, να εντάξουμε, δηλαδή, κάποιο τουριστικό κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή μας, ώστε να φιλοξενούμε τους επισκέπτες. Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου στόχου είναι απαραίτητη η συνεργασία με άλλους φορείς, αλλά πρόθεσή μας είναι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, έχουμε εκλεγεί από την τοπική κοινωνία, για να επιλύσουμε προβλήματα και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της περιοχής» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου.

Στο μεταξύ, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και στον οικοτουρισμό, ο οποίος είναι σύμφυτος με το βιότοπο της λίμνης Κάρλας και τα σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου που φιλοξενεί. Οι προσδοκίες από την αναγέννηση της λίμνης Κάρλας είναι μεγάλες και σημαντικές, όπως υπογραμμίστηκε, εξάλλου, στη διάρκεια πρόσφατης ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσαλαπάτα, για το συγκεκριμένο θέμα.

«Η Κάρλα ως το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο το οποίο συντελείται αυτή τη στιγμή στον Ευρωπαϊκό χώρο, είναι ουσιαστικά το εφαλτήριο το οποίο θα δημιουργήσει την επιθυμητή ανάπτυξη της επισκεψιμότητας στο Δήμο μας και πιστεύουμε ότι τα οφέλη που θα προκύψουν, θα είναι πολλά» επισημαίνει ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, για να προσθέσει ότι «προσπαθούμε να δώσουμε αναπτυξιακό ρυθμό στο Δήμο».

Κοινή θέση είναι ότι ο Δήμος μπορεί να αναπτυχτεί τουριστικά μέσω του οικοτουρισμού και καταβάλλονται προσπάθειες με τη συνδρομή του φορέα διαχείρισης Κάρλας, προκειμένου να αναπτυχθούν ενδιαφέρουσες εναλλακτικές δράσεις γύρω από τη λίμνη Κάρλα ώστε «όχι μόνο να αναδείξουμε τη λίμνη, αλλά να προσελκύσουμε παράλληλα, κόσμο από όλη την επικράτεια και το εξωτερικό» σημειώνει ο κ. Νασίκας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου