ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τέσσερις πινακίδες στα «σαμαράκια»

τέσσερις-πινακίδες-στα-σαμαράκια-496665

Μετά τα τελευταία τροχαία ατυχήματα, που από θαύμα σώθηκαν ανθρώπινες ζωές

Τέσσερις μεγάλες πινακίδες προαναγγελίας κινδύνου, κίτρινου χρώματος, με διαστάσεις 3×2 τ.μ., με παλλόμενο φως στην κορυφή, θα τοποθετηθούν σήμερα στο δρόμο Βόλου – Βελεστίνου και συγκεκριμένα στο σημείο με τα επικίνδυνα «σαμαράκια».

Ο εργολάβος θα τοποθετήσει ένα ζεύγος πινακίδων ανά κατεύθυνση, σε σημεία αρκετά πριν τα επικίνδυνα βυθίσματα ώστε να ειδοποιούνται οι διερχόμενοι οδηγοί για την κατάσταση του οδοστρώματος και να αποφευχθούν τα σχεδόν καθημερινά τροχαία ατυχήματα.

«Προσοχή επικίνδυνο οδόστρωμα σε μήκος 3 χιλιομέτρων», «Προσοχή επικίνδυνα βυθίσματα», θα είναι τα προειδοποιητικά μηνύματα σε έντονη γραμματοσειρά και ειδικό φωσφοριζέ χρωματισμό, στις μεγάλες κίτρινες πινακίδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΤΕΕ Μαγνησίας πρότεινε πρόσφατα, ως άμεσα μέτρα για τη μείωση των ατυχημάτων στην περιοχή την ενίσχυση της σήμανσης, επιπλέον των πινακίδων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που υπάρχουν σήμερα και σχεδόν περνούν απαρατήρητες.

Στις 25 Μαΐου, εξαιτίας της μεγάλης κακοτεχνίας του δρόμου είχε σημειωθεί τροχαίο ατύχημα, το δεύτερο στη διάρκεια ενός μήνα, όπως δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Ι.Χ. αυτοκίνητο, με οδηγό 50χρονο, το οποίο κινούνταν προς Βόλο, εξετράπη αριστερά σε σχέση με την πορεία του, χτύπησε στο διαχωριστικό κιγκλίδωμα και εκτινάχθηκε προς τα δεξιά.

Ο οδηγός, ο οποίος γλίτωσε τα χειρότερα καθώς άνοιξε ο αερόσακος, διεκομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στο ίδιο σημείο μόλις στις 7 Μαΐου σημειώθηκε τροχαίο με αυτοκίνητο μάρκας Citroen C3 να ανατρέπεται, να αναποδογυρίζει και να ακινητοποιείται με τις ρόδες στον αέρα. Η 65χρονη Αθηναία που το οδηγούσε ήταν θαύμα που δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου