ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εναντι χαμηλού τιμήματος οι παραχωρήσεις εκτάσεων στην Κάρλα

εναντι-χαμηλού-τιμήματος-οι-παραχωρή-507568

Με το υφιστάμενο καθεστώς η παραχώρηση εκτάσεων γύρω από τη λίμνη Κάρλας. Για φέτος το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης … δίνει το χρόνο έτσι ώστε να δημιουργηθεί το υπόβαθρο για τη δημιουργία Ομάδων Παραγωγών που θα αναλάβουν την αξιοποίηση αυτών των εκτάσεων σε βάθος χρόνου προκειμένου να καλλιεργήσουν ζωοτροφές.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο ο αναπληρωτής υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου ενημέρωσε τον αρμόδιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό ότι η παραχώρηση χρήσης των εκτάσεων πέριξ της τέως λίμνης Κάρλας για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο 2015 – 2016 που ξεκινάει το Φθινόπωρο, κρίνεται σκόπιμο να πραγματοποιηθεί με το υφιστάμενο καθεστώς (άρθρο 7 του Νόμου 4061/2012). Με τον τρόπο αυτό η παραχώρηση θα γίνει έναντι χαμηλού τιμήματος κατά προτίμηση σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς ή Ομάδες Παραγωγών.

Ταυτόχρονα το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης έχει αναλάβει πρωτοβουλία ώστε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, να εκπονηθεί ένα συνολικό σχέδιο διαχείρισης των εκτάσεων πέριξ της τέως λίμνης Κάρλας με στόχο η παραχώρηση των εκτάσεων να εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου για ενίσχυση του κλάδου της κτηνοτροφίας και ειδικότερα για την μαζική καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών προκειμένου να μειωθεί το κόστος εκτροφής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου