ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανάπτυξη του οικοτουρισμού

ανάπτυξη-του-οικοτουρισμού-525969

Καινούργιες προτάσεις εναλλακτικών δράσεων διατυπώνονται για το Δήμο Ρήγα Φεραίου

Προτάσεις ανάπτυξης του ορνιθοτουρισμού και του οικοτουρισμού διατυπώνονται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου με επίκεντρο την Κάρλα. Οπως εκτιμούν ειδικοί επιστήμονες, η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής γύρω από τη λίμνη Κάρλα και το Μαυροβούνι, που τώρα έχει μηδαμινό τουρισμό, θα αποφέρει σημαντικά οφέλη.

Οι οικοτουρίστες μπορούν να αποβούν πιο επικερδείς καθώς έχουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη από τους τουρίστες του μαζικού τουρισμού.

Ο ορνιθοτουρισμός και ο οικοτουρισμός θα τονώσει την τοπική οικονομία και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Μαγνησίας, τις επιχειρήσεις εστίασης και τα καταστήματα με τοπικά προϊόντα. Επιπλέον είναι ένα είδος τουρισμού που σέβεται τη φυσιογνωμία της περιοχής του δήμου Ρήγα Φεραίου και δεν την αλλοιώνει καθώς εάν δημιουργηθούν καταλύματα θα είναι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και όχι ξενοδοχεία – μεγαθήρια.

Εν ολίγοις ο ορνιθοτουρισμός και ο οικοτουρισμός μπορεί να στηρίξει το Δήμο Ρήγα Φεραίου τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου στο Mουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Natura 2000 (21 Μαΐου). Θα περιλαμβάνει ενημέρωση των ντόπιων επαγγελματιών του τουρισμού σχετικά με τον οικοτουρισμό, τον ορνιθοτουρισμό και την αναγέννηση της λίμνης, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ξενάγηση στην Κάρλα με δωρεάν μεταφορά από το Βόλο.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το www.ecotourism-greece.com σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την εταιρεία NCC – Nature Conservation Consultants ΕΠΕ. Εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου LIFE+ Φύση: «Διατήρηση και διαχείριση του Κιρκινεζιού (Falco naumanni) σε τρεις Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) της Ελλάδας» (LIFE11NAT/GR/001011) που στοχεύει στην προστασία του Κιρκινεζιού, γερακιού που απειλείται παγκοσμίως με εξαφάνιση και υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την NCC ΕΠΕ, το Φορέα Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου και το Δήμο Ρήγα Φεραίου, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ομιλητές είναι οι: Κώστας Μοράρος από το Μουσείο Ελιάς στην Ανω Γατζέα Πηλίου «Μια συνολική εικόνα του οικοτουρισμού του Πηλίου», Τάσος Δημαλέξης, Δρ. Βιολογίας από την εταιρία NCC – Nature Conservation Consultants ΕΠΕ, «Η προοπτική του ορνιθοτουρισμού στην Ελλάδα», Iyad Kayali, Ιδρυτής – Διευθύνων www.ecotourism-greece.com «Πώς μπορεί να προβληθεί το οικοτουριστικό προϊόν της περιοχής», Γιάννης Ρέκλος από την εταιρία «Οικοπεριηγητής», για το «Το επιτυχημένο πείραμα της λίμνης Κερκίνης», Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, «Η προοπτική της λίμνης Κάρλας για τον ορνιθοτουρισμό», Isabelle Trinquelle, συνεργάτιδα της οργάνωσης «Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος», με θέμα

«Ξενάγηση ερμηνείας: ένα πολύτιμο εργαλείο για την περιοχή της Κάρλας;» και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου