ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παιδιά με οικολογικές ευαισθησίες

παιδιά-με-οικολογικές-ευαισθησίες-525978

Το 2ο Νηπιαγωγείο Φερών στην προστατευόμενη περιοχή Κάρλας

Eίκοσι δύο μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Φερών και τρεις συνοδοί νηπιαγωγοί επισκέφθηκαν τις προηγούμενες μέρες τη λίμνη Κάρλα όπου τους υποδέχθηκαν μέλη του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης.

Στην πρώτη τους γνωριμία με τη λίμνη, οι μικροί μαθητές πληροφορήθηκαν για την αξία και τη μοναδικότητα του οικοσυστήματος της Κάρλας, τη σημασία του για τον άνθρωπο και τους υδρόβιους και παρυδάτιους φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς, αλλά και το ρόλο και τις αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης. Αφού πληροφορήθηκαν για τα σπάνια, απειλούμενα και προστατευόμενα είδη πουλιών που φιλοξενούνται στον υγρότοπο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οι μικροί επισκέπτες εξοικειώθηκαν με τη χρήση εξοπλισμού παρακολούθησης (τηλεσκοπίου) παρατηρώντας διάφορα είδη άγριας ορνιθοπανίδας που φιλοξενούνται την περίοδο αυτή στη λίμνη, όπως φλαμίνγκο, αργυροπελεκάνους, ερωδιούς, πελαργούς, κορμοράνους και πάπιες.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στην πρωτόγνωρη γι’ αυτούς δραστηριότητα της ορνιθοπαρατήρησης, συμμετέχοντας ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε για θέματα προστασίας απειλούμενων ειδών και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος. Η επίσκεψη του Νηπιαγωγείου στην Προστατευόμενη περιοχή ολοκληρώθηκε με τη διανομή υλικών προώθησης που αφορούν σε καπελάκια με το λογότυπο και την επωνυμία της προστατευόμενης περιοχής Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου