ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Δημιουργούν εντυπώσεις» ~ Ο υφυπουργός Άμυνας απάντησε στα δημοσιεύματα

δημιουργούν-εντυπώσεις-ο-υφυπουργ-534664

Ο Ν. Τόσκας ανακοίνωσε χθες από το Βελεστίνο, προσλήψεις προσωπικού στο 304 ΠΕΒ το 2015

Σε συντεταγμένη προσπάθεια για αποδόμηση της κυβέρνησης απέδωσε το επικριτικό δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας για τη χρήση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταβεί στο Αίγιο ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας, που χθες επισκέφθηκε το 304 ΠΕΒ στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

«Η συγκεκριμένη πτήση ήταν έκτακτη για να συναντηθούμε με επενδυτές στην αμερικανική βιομηχανία που υπάρχει στο Αίγιο, μία περιοχή με 30% ανεργία. Επομένως, έπρεπε να πάω εκτάκτως και γι’ αυτό πήγα με ελικόπτερο γιατί αυτήν την εποχή δεν νομίζω ότι πρέπει να παραμελούμε ούτε τις επενδύσεις, ούτε τις παραγγελίες», είπε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν διαθέσιμο. «Το δίωρο που έλειψε δεν δημιουργούσε κανένα πρόβλημα καθώς υπήρχαν και άλλα. Τώρα προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, καθώς δεν έχουν άλλες προτάσεις σε πολιτικό επίπεδο και αυτό είναι το γεγονός» πρόσθεσε.

Ο κ. Τόσκας ισχυρίστηκε ότι «η όλη στάση της συγκεκριμένης εφημερίδας μας προβληματίζει και νομίζω ότι εδράζεται σε μία συγκεκριμένη στρατηγική από συγκεκριμένο πολιτικό και δημοσιογραφικό κύκλο».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γιάννης Ταφύλλης, που βρίσκεται στο επίκεντρο δημοσιευμάτων για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού έναντι ποσού 500 εκατ. ευρώ παρά τη δυσμενή συγκυρία, επισήμανε ότι έχει ήδη κινηθεί νομικά.

Οπως είπε, «ο γενικός γραμματέας του υπουργείου δεν βρίσκεται στην αλυσίδα λήψης αποφάσεων για εξοπλιστικά προγράμματα», ενώ απέδωσε τα δημοσιεύματα σε «μία συντεταγμένη προσπάθεια φθοράς για την κυβέρνηση. Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και ήδη έχω ξεκινήσει για να προσφύγω στη Δικαιοσύνη» συμπλήρωσε.

Ελλείψεις στο 304 ΠΕΒ

Σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και υλικά καταγράφηκαν στο 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης όπου μετά την άφιξη του υφυπουργού έγινε σύσκεψη στο Διοικητήριο παρουσία των βουλευτών Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, Δανάης Τζήκα, Κώστα Δελημήτρου και Χρήστου Μπουκώρου.

Μετά τη διεξοδική συζήτηση που έγινε με το προσωπικό ο κ. Τόσκας είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «έχουν συγκεντρωθεί διαφόρων ειδών προβλήματα και προσπαθούμε να τα λύσουμε».

Ειδικά για το προσωπικό, σημείωσε ότι το 304 ΠΕΒ θα ενισχυθεί με πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό είτε με μετακινήσεις, είτε με προσλήψεις. Πιστεύω ότι θα προσληφθούν αρκετά άτομα καθώς τα στρατιωτικά εργοστάσια και τα νοσοκομεία αποτελούν προτεραιότητά μας», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Σωματείου του Πολιτικού Προσωπικού, Θανάσης Αγγελής, που ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα, είπε ότι από το ’86 μέχρι σήμερα το πολιτικό προσωπικό έχει μειωθεί στα 90 άτομα από 750 που ήταν». Μόνο στο διάστημα από το 2011 και μετά, επισήμανε, συνταξιοδοτήθηκαν 37 άτομα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το εργοστάσιο είναι παλιό και χρειάζεται χρήματα για τα μηχανήματα και τα κτίρια. «Ο υφυπουργός είπε ότι θα βοηθήσει το εργοστάσιο γιατί είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια για την άμυνα».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου