ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στο 304 ΠΕΒ Βελεστίνου σήμερα ο Ν. Τόσκας, στον απόηχο αντιπαράθεσης

στο-304-πεβ-βελεστίνου-σήμερα-ο-ν-τόσκας-σ-536989

Το Βόλο και τις εγκαταστάσεις του 304 ΠΕΒ, στο Βελεστίνο, επισκέπτεται σήμερα, στις 12.30μ.μ., ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας.

Η επίσκεψη του υφυπουργού πραγματοποιείται στον απόηχο επικριτικών δημοσιευμάτων σχετικά με τη χρήση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταβεί στο Αίγιο, αλλά και πολιτικής αντιπαράθεσης που ακολούθησε στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Απάντηση Ν. Τόσκα

Στην ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι: «πρόκειται για δημοσιεύματα τα οποία παντελώς στερούνται σοβαρότητας», τα οποία «αποκαλύπτουν ωστόσο καθαρά το ότι η μονταζιέρα της Συγγρού έχει μετακομίσει στο “Πρώτο Θέμα” για να βυσσοδομεί εκεί με πλήρες ωράριο», και σημειώνει ότι: «εάν ο συντάκτης είχε κάνει τον κόπο να με ρωτήσει γιατί πήγα στο Αίγιο επειγόντως και με ελικόπτερο, θα μπορούσε ίσως και να είχε βγάλει είδηση».

Στην ανακοίνωση ο κ. Τόσκας εξηγεί δε για ποιο λόγο πήγε στο Αίγιο εκτάκτως:

«Πήγα στο Αίγιο εκτάκτως και επειγόντως, μετά από συνεννόηση με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, για να συναντηθώ με αντιπροσωπεία από τη Ρωσία που ήδη βρισκόταν στο εκεί εργοστάσιο των ΕΑΣ, ώστε να τους ενημερώσω για τις δυνατότητες της επιχείρησης και να εξετάσουμε τα περιθώρια συνεργασίας, σύμφωνα με το πνεύμα της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Οσο για το ελικόπτερο, αυτό ανήκει επιχειρησιακά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κατά τη δίωρη απουσία του, υπήρχαν και άλλα ιπτάμενα μέσα διαθέσιμα για αεροδιακομιδές. Τέλος, από πότε ονομάζεται “παρακράτος” το αίτημα για διαφάνεια στις συναλλαγές ιδιοκτητών ΜΜΕ και αντιπροσώπων οπλικών συστημάτων;

Απαξ δια παντός, ενημερώνω τους συντελεστές αυτής της κυριακάτικης φυλλάδας, αλλά και τους πάτρωνές τους, ότι δεν ανέχομαι και δεν πρόκειται να ανεχτώ τον οχετό σπίλωσης και κατασυκοφάντησής μου, όντας προσηλωμένος στις δημοκρατικές αρχές που εκπροσωπεί η σημερινή κυβέρνηση, την οποία τάχθηκα να υπηρετήσω».

Ν.Δ.: Απάντηση χειρότερη της πράξης

To μοναδικό ελικόπτερο του ΕΚΑΒ δεν διατίθεται για τη μεταφορά των υπουργών, αλλά για να μεταφέρει ασθενείς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, απαντώντας στις δηλώσεις του ΥΦΕΘΑ κ. Τόσκα, σχετικά με τη χρήση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ.

«Η απάντηση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Τόσκα σχετικά με τη χρήση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ είναι δυστυχώς χειρότερη της ίδιας του της πράξης. Είναι λυπηρό ότι ακόμη και τώρα αδυνατεί να καταλάβει, ότι το μοναδικό ελικόπτερο του ΕΚΑΒ δεν διατίθεται για την μεταφορά των Υπουργών, αλλά για να μεταφέρει ασθενείς» αναφέρει ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Ας αφήσει στην άκρη την γνωστή τακτική της κατασκευής φανταστικών εχθρών και έστω και αυτή τη στιγμή ας ζητήσει δημόσια συγγνώμη», τονίζει.

Αιχμές από το ΠΑΣΟΚ

Αιχμές κατά του υφυπουργού Αμυνας, Νίκου Τόσκα, αφήνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη μεταφορά του στο Αίγιο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

«Ο κ. Τόσκας ως διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, και ως μέλος του τομέα άμυνας του ΠΑΣΟΚ έδινε την εικόνα επίμονου αλλά σεμνού ανθρώπου.

Τι είναι αυτό που τον άλλαξε; Προφανώς αυτό που τον οδήγησε στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ και τον έκανε να δεχθεί να είναι υφιστάμενος του κ. Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου