ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εθελοντική αιμοδοσία

εθελοντική-αιμοδοσία-538523

Πρωτοβουλίες και δράσεις του Συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου,18:00 – 20:00, στον κεντρικό πεζόδρομο Βελεστίνου, από το Σύλλογο Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας. Το κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε «όλους τους ευαίσθητους και ευαισθητοποιημένους πολίτες της κωμόπολης του Βελεστίνου», διότι «η αιμοδοσία είναι προσφορά ζωής, είναι πράξη ανθρωπιάς».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι χάρη στην εθελοντική συμβολή του κόσμου στις προηγούμενες αιμοδοσίες, ο Σύλλογος μπόρεσε να ανταποκριθεί σε όλους τους συμπολίτες μας που ζήτησαν αίμα, ενώ τονίζεται παράλληλα ότι «ο αιμοδότης παίρνει αίμα κατά προτεραιότητα και η αιμοδοσία είναι εντελώς ακίνδυνη και διαρκεί 5 – 10 λεπτά της ώρας».

Στο μεταξύ, το περασμένο Σάββατο, 25 Απριλίου, στα γραφεία του Συλλόγου Περιβολλιωτών Ν. Μαγνησίας, στο Βελεστίνο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της διοίκησης με τους διατελέσαντες Προέδρους του ΔΣ από το έτος 1976 έως και 2015. Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν οι τέως Πρόεδροι : Κουσκουρίδας Βασίλειος (επίτιμος Πρόεδρος), Γίτσης Γεώργιος, Καλόγηρος Ζήσης, Παπαδάμ Δημήτριος, Γιαννούσης Αθανάσιος, Αποστολίνας Παναγιώτης, Σαράντης Βασίλειος, Παπατόλιας Απόστολος, Βράκας Δημήτριος, Κουβάτας Γεώργιος.

Τα θέματα συζήτησης που τέθηκαν στην σύσκεψη, αφορούσαν : Στην τράπεζα αίματος, την στέγαση, καθώς επίσης τις δράσεις και εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση (1976-2016).

Συγκεκριμένα, ο νύν Πρόεδρος του ΔΣ, Κουβάτας Ευάγγελος, απευθυνόμενος προς τους παριστάμενους, τόνισε ότι πρόθεση της διοίκησης είναι η άτυπη αυτή σύσκεψη να λαμβάνει χώρα κάθε 3 μήνες, στα πλαίσια της εν γένει συμμετοχικότητας των μελών του Συλλόγου, που θέλει να καθιερώσει το νέο ΔΣ.

Επίσης, αφού έκανε σχετική ενημέρωση, ζήτησε από τον καθένα ξεχωριστά να καταθέσει προς το διοικητικό συμβούλιο την δική του πρόταση και ιδέα, σχετικά με τα ανωτέρω θέματα. Τέλος, να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη μνεία έγινε και στους δύο αποβιώσαντες, πρώην προέδρους του ΔΣ Δεληγεώργη Γιούλα και Γιάτσιο Στέργιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου