ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανάσα για τις δημοτικές υπηρεσίες

ανάσα-για-τις-δημοτικές-υπηρεσίες-562553

Η πρόσληψη 45 πενταμηνιτών από την Κοινωφελή εργασία

Σημαντική ανάσα αναμένεται να πάρει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και οι δημοτικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την καθημερινότητα του πολίτη με την πρόσληψη 45 εργαζομένων από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας πεντάμηνης απασχόλησης.

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου έχουν προκηρυχθεί 45 θέσεις, από τις οποίες οι 25 είναι γενικών καθηκόντων (Υ.Ε), οι 7 θέσεις διοικητικού(ΔΕ), οι 2 θέσεις Διοικητικού – Λογιστικού (Τ.Ε) και 1 θέση Διοικητικού – Οικονομικού (Π.Ε). Επίσης προκηρύχθηκαν 1 θέση βρεφονηπιοκόμου, 3 ελαιοχρωματιστών (Δ.Ε), 1 ηλεκτρολόγου (Δ.Ε), 1 κτηνιάτρου ( Π.Ε), 1 Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (Π.Ε), 1 θέση Νηπιαγωγού (Π.Ε) και 1 θέση φιλολογίας (Π.Ε).

Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις ενέκρινε επίσης την πρόσληψη οκτώ υπαλλήλων που θα απασχοληθούν σε υπηρεσίες του Δήμου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ μηνών για πέντε άτομα και δύο μηνών για τρία άτομα.

Πρόκειται για τέσσερις (4) εργάτες στην υπηρεσία καθαριότητας – ανταποδοτικού χαρακτήρα – συνοδοί απορριμματοφόρων, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες το καλοκαίρι, δύο (2) οδηγοί φορτηγών, ένας (1) χειριστής σκαπτικού μηχανήματος και ένας (1) χειριστής γκρέιντερ – για τις ανάγκες της τεχνικής υπηρεσίας.

Με αφορμή την ενίσχυση του Δήμου με το επιπλέον προσωπικό το επόμενο διάστημα ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας σε δήλωσή του επαναφέρει το πάγιο αίτημα των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης για εξαίρεση από τους μνημονιακούς νόμους που λειτουργούν απαγορευτικά στη στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών και υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο έτσι ώστε και οι Δήμοι να μπορούν να προγραμματίζουν εγκαίρως και σωστά τις ανάγκες προσλήψεων αλλά και οι εργαζόμενοι που θα απασχολούνται να έχουν διασφαλίσει σταθερή εργασία και όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την εργασία τους.

«Οι ανάγκες του Δήμου -τονίζει ο Δημ. Νασίκας- σε προσωπικό είναι πιεστικές. Είναι απαραίτητη η στελέχωση της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών των Δήμων με πλήρες προσωπικό σε μόνιμες θέσεις εργασίας, πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η κάλυψη των αναγκών του Δήμου από συμβασιούχους, και να δοθεί άμεσα λύση στο κρίσιμο αυτό θέμα, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν σταθερή δουλειά και δικαιώματα και ο Δήμος να μπορεί να κάνει ένα σοβαρό προγραμματισμό με βάση το προσωπικό που διαθέτει για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι με τις εξαιρέσεις που έχουν επιβληθεί στις προσλήψεις στους ΟΤΑ δε είναι δυνατόν η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προσφέρει όσα θα ήθελε, για αυτό και θα πρέπει άμεσα να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να καλύψουμε ζωτικές ανάγκες της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού» υπογράμμισε ο Δημήτρης Νασίκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου