ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκδόσεις για το Ρήγα Φεραίο

εκδόσεις-για-το-ρήγα-φεραίο-571909

Στην τελική φάση βρίσκεται η έκδοση των πρακτικών του διεθνούς συνεδρίου για το Ρήγα, τα οποία θα παρουσιαστούν τον προσεχή Μάιο στο Βελεστίνο. Στο πλαίσιο της παραπάνω εκδήλωσης η Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών Βελεστίνου – Ρήγα, θα αναγγείλει το 7ο διεθνές συνέδριο για το Ρήγα, που θα πραγματοποιηθεί το 2017.

Η παραπάνω Επιστημονική Εταιρεία διοργανώνει τα Διεθνή Συνέδρια «Φεραί – Βελεστίνο – Ρήγας» και εκδίδει τα πολυσέλιδα Πρακτικά με τίτλο «Υπέρεια», όπου υπάρχει πλούτος για τις τρεις θεματικές ενότητες, τον Ρήγα, την ιστορία του νεώτερου Βελεστίνου και τις αρχαιολογικές μελέτες για τις Φερές.

Τα διεθνή συνέδρια που διοργανώνονται με πρωτοβουλία της παραπάνω Εταιρείας, προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων και ιστορικών, Ελλήνων και ξένων, ενισχύουν την προσπάθεια που καταβάλλεται, προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστή η πνευματική παρακαταθήκη του πρωτοπόρου του Ελληνικού διαφωτισμού.

Με πρωτοβουλία της ίδιας Επιστημονικής Εταιρείας επανεκδόθηκαν όλα τα έργα του Ρήγα, ολοκληρωμένα για πρώτη φορά μετά από 210 χρόνια, με ευρετήρια, σχόλια και επιμέλεια του Δρ. Δημ. Καραμπερόπουλου, προέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών – Βελεστίνου – Ρήγα. Παράλληλα, έχουν εκδοθεί σε ψηφιοποιημένη μορφή τα «Απαντα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου