ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Γνωριμία με την Κάρλα

γνωριμία-με-την-κάρλα-571930

Μαθητές του 14ου Δημοτικού Λάρισας επισκέφθηκαν τον υγροβιότοπο

Πεδίο γνώσης και δημιουργικών δραστηριοτήτων αποτελεί για εκατοντάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα η λίμνη Κάρλα. Στο πλαίσιο αυτό, πενήντα εννέα μαθητές του 14ου Δημοτικού Λάρισας (Β’ και Γ’ τάξη) και τέσσερις συνοδοί εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν πρόσφατα την περιοχή της Κάρλας.

Μαθητές και δάσκαλοι ενημερώθηκαν για τις λειτουργίες, τις αξίες των οικοσυστημάτων αλλά και για τις αλλοιώσεις που υφίστανται γενικά στη χώρα μας, καθώς και από τί κινδυνεύουν σε τοπικό επίπεδο. Με διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από ειδικά διαμορφωμένα φύλλα δραστηριοτήτων για τις αξίες των οικοσυστημάτων, εναρμονισμένα κατάλληλα στην ηλικία του Δημοτικού, οι μικροί μαθητές έμαθαν για τις αξίες των οικοσυστημάτων και τη σημασία τους για το περιβάλλον και τον άνθρωπο και αναπτύχθηκε συζήτηση για το ποιές αξίες είναι σημαντικές και έχουν προτεραιότητα για τους ίδιους και τη φύση.

Στη συνέχεια το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, τόνισε τη σημασία της περιοχής για την άγρια ορνιθοπανίδα, κατατόπισε τους μικρούς επισκέπτες γύρω από τη χρήση του ειδικού εξοπλισμού παρακολούθησης (κιάλια – τηλεσκόπια – οδηγοί παρατήρησης) προκειμένου να γίνει η παρατήρηση και η αναγνώριση των πουλιών που απαντώνται την περίοδο αυτή στον υγρότοπο. Στην ορνιθοπαρατήρηση συμμετείχαν και δύο εθελοντές του Φορέα Διαχείρισης, ο κ. Πολύμερος και κ. Κούτρας, συμβάλλοντας στη δράση και παρέχοντας ειδικό εξοπλισμό παρακολούθησης (τηλεσκόπιο). Η επίσκεψη του Σχολείου ολοκληρώθηκε με τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και αφισών του Φορέα Διαχείρισης αλλά και υλικών προώθησης που αφορούν σε καπελάκια φέροντας το λογότυπο και την επωνυμία της προστατευόμενης περιοχής Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου