ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή για τη ΔΕΥΑΡΦ

δριμεία-κριτική-στη-δημοτική-αρχή-για-582707

Από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πάσχο

Δριμεία κριτική στην πολιτική της δημοτικής αρχής Ρήγα Φεραίου σε σχέση με τη ΔΕΥΑΡΦ ασκεί με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Πάσχος, κάνοντας λόγο για «αύξηση κατά 200.000 ευρώ στις οφειλές προς τη ΔΕΥΑΡΦ, μόλις σε διάστημα επτά μηνών».

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση παραίτησης του νυν δημάρχου κ. Νασίκα από την προεδρία και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡΦ, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας υποστηρίζει ότι «ο κ. Νασίκας τρέπεται σε φυγή από τη ΔΕΥΑΡΦ, αφενός διότι δεν μπόρεσε να παράξει το παραμικρό έργο, αφετέρου δε διότι πνιγμένος στις προεκλογικές δεσμεύσεις για άμεση λύση του προβλήματος της υδροδότησης του Στεφανοβικείου, βλέπει αυτή την προοπτική να απομακρύνεται επικίνδυνα κι ως εκ τούτου παραμένει εκτεθειμένος».

Στην ίδια ανακοίνωση, εξάλλου, ο κ. Πάσχος επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή ότι «συμφώνησε με τη ΔΕΥΑΜΒ χωρίς να διαπραγματευθεί, σε μια προγραμματική σύμβαση που επιβαρύνει τους δημότες και δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα του Δήμου, ενώ η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΡΦ προς τιμήν της δεν συμφώνησε και δεν επέτρεψε να επιβληθούν τέτοιου είδους όροι» προσθέτοντας παράλληλα ότι «αδράνησε εντελώς στο θέμα της σύνδεσης της νέας δημοτικής υδρευτικής γεώτρησης του Αερινού».

Ο κ. Πάσχος υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος «προσπάθησε αυθαίρετα και κατόπιν οδηγιών, να νοικιάσει κτίριο ιδιώτη για μετεγκατάσταση της ΔΕΥΑΡΦ, μα μόλις του υποδείξαμε την ορθή διαδικασία, εγκατέλειψε την προσπάθεια. Αδρανοποίησε στην ουσία, την ανόρυξη της ήδη δημοπρατημένης γεώτρησης του Δήμου στη θέση «Εικοσάρια», που θα έλυνε δια παντός το πρόβλημα υδροδότησης του Στεφανοβικείου, με το πρόσχημα της οικονομικής δυσχέρειας, ενώ το κόστος της ενοικίασης γεώτρησης για ένα χρόνο, καλύπτει πάνω από το μισό κόστος της δημοπράτησης. Τριπλασίασε τα τέλη ύδρευσης στον πρώην δήμο Κάρλας και στο Κεραμίδι».

Επιπροσθέτως, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου «καθυστέρησε το έργο της αντικατάστασης σωλήνων αμιάντου στο Κεραμίδι, έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής αξίας 1.150.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου