ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ζητούν κατάργηση των διοδίων

ζητούν-κατάργηση-των-διοδίων-594832

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας τονίζει ότι «είμαστε αταλάντευτα προσηλωμένοι στο στόχο»

«Ζητάμε την κατάργηση των διοδίων, και την κατάργηση των σχετικών νόμων. Οποιαδήποτε διαφορετική λύση, θα είναι ημίμετρο, δεν παζαρεύουμε την τιμή των διοδίων, δεν διαπραγματευόμαστε το χρόνο κατάργησής τους σε σχέση με τους παράδρομους. Δε ζητάμε ειδική αντιμετώπιση και κάρτες. Τέτοιες ρυθμίσεις δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του».

Με αυτό τον τρόπο έκλεισε την ομιλία του στην προχθεσινή εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, όπου ήταν ομιλητής, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας. Αναπτύσσοντας το σκεπτικό που διέπει τη δημοτική αρχή όσον αφορά το θέμα των διοδίων, ο κ. Νασίκας μετέφερε την κατηγορηματική και αταλάντευτα αποφασιστική θέση της παρούσας δημοτικής αρχής αλλά και όλου του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να παλέψει σθεναρά την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου.

Στην ομιλία του μάλιστα ήταν σαφής ως προς αυτό καλώντας την Κυβέρνηση, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Ειδικότερα ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας, τόνισε: «Το θέμα των διοδίων αποτελεί για τη δημοτική μας αρχή ένα ζήτημα που καίει. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει «πληρώσει» με αθώο αίμα συμπολιτών μας για αυτό και εξαρχής έχουμε δηλώσει ότι για εμάς προέχει η κατάργησή τους».

Ο ίδιος επεσήμανε παράλληλα ότι η «εφαρμογή του ανοικτού συστήματος τιμολόγησης και η τοποθέτηση σταθμών διοδίων με υψηλό αντίτιμο, σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους και πολύ περισσότερο για οδικά έργα τα οποία είναι ανύπαρκτα ή στάσιμα, αναγκάζει τους πολίτες να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους μέσω επικίνδυνων παράδρομων που δεν πληρούν στοιχειώδεις προδιαγραφές, παίζοντας τη ζωή τους κορώνα γράμματα».

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Νασίκας αναφέρθηκε στις τρεις ζωές που χάθηκαν πρόσφατα, χαρακτηρίζοντας ως «τραγικό παράδειγμα» το τροχαίο που σημειώθηκε στο ύψος του Στεφανοβικείου και συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Πολιτεία, εκτός των άλλων, «αδυνατεί στην παρούσα φάση, στα οδικά τμήματα που λειτουργούν με διόδια να κατασκευάσει ή να ολοκληρώσει την κατασκευή αξιόπιστων, ασφαλών παράπλευρων ή εναλλακτικών δρόμων, οι οποίοι σήμερα είναι ασυντήρητοι, πολλές φορές ακατάλληλοι για χρήση, ενώ χρησιμοποιούνται καθημερινά από χιλιάδες οδηγούς».

Επιπροσθέτως, οι εθνικοί δρόμοι έχουν κατασκευαστεί και συντηρηθεί με τον κόπο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και «έχουν πληρωθεί πολλαπλά μέχρι σήμερα από τους φορολογούμενους για αυτό και είναι απαράδεκτο να στερούνται τη χρήση τους» σύμφωνα με την επισήμανση του ίδιου.

Η θέση που διατύπωσε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, αποτυπώνοντας την κοινή θέση των κατοίκων της περιοχής, συνοψίζεται στη φράση: «Πρέπει να διεκδικήσουμε την κατάργηση των διοδίων, την απομάκρυνσή τους. Οποιαδήποτε διαφορετική λύση, θα είναι ημίμετρο. Δεν παζαρεύουμε την τιμή των διοδίων, δεν διαπραγματευόμαστε προσωρινές λύσεις. Τέτοιες ρυθμίσεις δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του. Ως δημοτική αρχή και ερμηνεύοντας το λαϊκό αίσθημα, τις τοπικές κοινωνίες και τα κινήματα ενάντια στα διόδια, πιστεύω ότι προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να κινηθούμε» κατέληξε ο Δημήτρης Νασίκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου