ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανησυχία για τον παγετό στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

ανησυχία-για-τον-παγετό-στο-δήμο-ρήγα-φ-608847

Αιτία καρπόπτωσης

Την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις του παγετού στις καλλιέργειες εξέφρασαν κάτοικοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ευάγγελο Παρσά, ο οποίος ενημέρωσε με τη σειρά του, τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ καθώς και τη γεωπόνο του Δήμου.

Ο παγετός σημειώθηκε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Κάρλας και ιδιαίτερα στα Κανάλια, την Κερασιά, το Στεφανοβίκειο και το Ριζόμυλο. Αυτή την χρονική περίοδο τα κτήματα αμυγδαλιών είναι σε πλήρη ανθοφορία και ο παγετός αποτελεί κακό σύμβουλο στη φετινή παραγωγή των γεωργών.

Ο Αντιδήμαρχος δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Την περίοδο που ανθίζουν τα δέντρα ο παγετός είναι η αιτία για την καρπόπτωση. Αξίζει να σημειωθεί πως τους προηγούμενους δύο χρόνους η παραγωγή αμυγδάλων ήταν ιδιαίτερα μειωμένη λόγω παγετού, χωρίς να υπάρξει αποζημίωση για τους γεωργούς. Οι καλλιεργητές της παρακάρλιας περιοχής είναι λογικό να φοβούνται και για τη φετινή χρονιά καθώς βλέπουν πως τα εισοδήματά τους να μειώνονται σημαντικά. Θέλω να αναφέρω και την συμπαράσταση του Δημάρχου κ. Νασίκα Δημήτρη στους αγρότες της περιοχής μας, και να διαβεβαιώσουμε πως ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα προβεί σε ό,τι είναι απαραίτητο σε περίπτωση που υπάρξει καρπόπτωση λόγω παγετού»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου