ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διήγημα Βελεστινιώτη ταξίδεψε στην Ιταλία

διήγημα-βελεστινιώτη-ταξίδεψε-στην-ι-617519

Εντονη η παρουσία της Αγκάθα Κρίστι στο Πήλιο

Στην ιντερνετική έκδοση της εφημερίδας Il Messaggero (Viagi), στην ενότητα ημερολόγια ταξιδιού, δημοσιεύτηκε τις προηγούμενες μέρες το ταξιδιωτικό διήγημα του Φοίβου Παπαγεωργίου, από το Βελεστίνο, με βάση τον Αη Γιάννη Πηλίου και το αστυνομικό μυθιστόρημα «Εφτά Ρολόγια» της Αγκάθα Κρίστι, με τίτλο «Η Αγκάθα Κρίστι στο Πήλιο» (mousikovagoni.com).

To διήγημα μεταφράστηκε από το συγγραφέα στα Ιταλικά και προωθήθηκε από το σύμβουλο της ιντερνετικής έκδοσης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού.

Λάτρης των αστυνομικών μυθιστορημάτων, της Αγκάθα Κρίστι και του Πηλίου, ο χημικός και δημοσιογράφος από το Βελεστίνο, όπου ζει και εργάζεται, έγραψε το παραπάνω μυθιστόρημα, που δημοσιεύεται στην Ιταλία, με τίτλο «Απολαμβάνοντας τις όμορφες παραλίες του Πηλίου με ένα κοκτέιλ και την Αγκάθα Κρίστι».

Το συγκεκριμένο διήγημα γράφτηκε πριν από δύο περίπου χρόνια από τον κ. Παπαγεωργίου, στη διάρκεια διακοπών στον Αη Γιάννη Πηλίου, που είναι αγαπημένος προορισμός για το συγγραφέα, αλλά και πολλούς κατοίκους του Βελεστίνου. H αγαπημένη του παραλία είναι το Παπά-Νερό και η περίφημη ταβέρνα κάτω από τα πλατάνια που δεσπόζει από παλιά…

Οι φυσικές ομορφιές της συγκεκριμένης περιοχής προβάλλουν ανάγλυφες μέσα από τις εικόνες που δημιουργεί η εμπνευσμένη πένα του συγγραφέα, «ζωγραφίζοντας» παράλληλα την Τσαγκαράδα.

Ο παφλασμός των κυμάτων, οι παραλίες του Αη Γιάννη, το Παπά Νερό, τα μπαράκια και τα αγαπημένα στέκια της συγκεκριμένης περιοχής του Πηλίου, προβάλλουν ανάγλυφα μέσα από την αφηγηματική πλοκή του διηγήματος, που μεταφράστηκε στα Ιταλικά από τον ίδιο το συγγραφέα, για να ταξιδέψει, στη συνέχεια, στην γειτονική Ιταλία.

«Στο τέρμα της παραλίας βρίσκεται ένα καλντερίμι που ύστερα από 20 λεπτά δρόμο σε βγάζει στην Νταμούχαρη, εξίσου ωραίο μέρος και θάλασσα» σημειώνει μεταξύ άλλων ο συγγραφέας, τονίζοντας παράλληλα στο διήγημά του ότι «ούτε στα ποιο τρελά μου όνειρα, λοιπόν, δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι οι ολιγοήμερες διακοπές μου στον Αη Γιάννη Πηλίου θα συνοδεύονταν από την αναπάντεχη γνωριμία με την ιέρεια των αστυνομικών μπεστ-σέλερ, Αγκάθα Κρίστι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου