ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κοινωνικές πρωτοβουλίες

κοινωνικές-πρωτοβουλίες-617554

Από το Σύλλογο Γυναικών Δήμου Ρήγα Φεραίου «Υπέρεια Κρήνη»

Πολυεπίπεδες δράσεις υλοποιεί ο Σύλλογος Γυναικών Βελεστίνου «Υπέρεια Κρήνη», θέτοντας στο επίκεντρο πρωτοβουλίες με ευρύτερα κοινωνικό και ενημερωτικό χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί εντός του μήνα, με θέματα που ενδιαφέρουν τις γυναίκες στο σύνολό τους.

Παράλληλα, τα μέλη του δραστήριου Συλλόγου, εργάζονται ασταμάτητα για το κοινό καλό, διοργανώνοντας σειρά σημαντικών δραστηριοτήτων. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε κινητές μονάδες, σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας, στην περιοχή του Βελεστίνου.

Κάθε πρωτοβουλία που αναπτύσσεται, διαπνέεται από κοινωνική ευαισθησία και γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, πραγματοποιούνται προσπάθειες για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Τα μέλη της «Υπέρειας Κρήνης» έχουν αναπτύξει αγαστή συνεργασία, τόσο με το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου όσο και το Αχιλλοπούλειο, ενώ όπως αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου, Ευαγγελία Μπατακόγια «καταβάλλουμε προσπάθειες, προκειμένου να μπορέσουμε να φέρουμε παιδίατρο, γυναικολόγο, ακτινολόγο και τα ακτινολογικά μηχανήματα σε συνεργασία με όλους τους άλλους φορείς, διότι υπάρχουν ελλείψεις από γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου».

Το πολυεπίπεδο έργο του δραστήριου Συλλόγου, που δημιουργήθηκε στις 5 Ιουνίου, περικλείει εκτός των άλλων και την φροντίδα ατόμων με κινητικά προβλήματα. «Συνεργαζόμαστε με τα σχολεία και μαζεύουμε καπάκια για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ένα καροτσάκι όπου χρειαστεί» επισημαίνει η κ. Μπατακόγια.

Οι επτά κυρίες που ενώνουν δημιουργικά τις δυνάμεις τους, προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικό έργο, δηλώνουν υπέρμαχες της προόδου σε όλα τα πεδία και γι’ αυτό το λόγο εξάλλου, προτίθενται να διοργανώσουν ενημερωτική εκδήλωση, προκειμένου να πληροφορηθούν οι γυναίκες της περιοχής για όλα τα νέα δεδομένα και τις δυνατότητες που υπάρχουν, στο πεδίο της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου