ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Περιβαλλοντική αναβάθμιση στη λίμνη Κάρλα

περιβαλλοντική-αναβάθμιση-στη-λίμνη-625221

Κάδοι απορριμμάτων τοποθετήθηκαν σε επτά θέσεις εντός της προστατευμένης περιοχής

Πρωτοβουλίες και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος υλοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου -Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Φυσικό Περιβάλλον 2014», άξονας προτεραιότητας 1: «Στήριξη Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών». Ο ίδιος φορέας υλοποίησε το υποέργο 1 «Ενίσχυση της περιοχής οικοανάπτυξης ΚΑ.ΜΑ.ΚΕ.ΒΕ. με κάδους απορριμμάτων».

Το έργο ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Ρήγα Φεραίου, όπου έχει αναλάβει και τη συλλογή των απορριμμάτων, με τη χωροθέτηση κάδων απορριμμάτων σε επτά θέσεις εντός της προστατευόμενης περιοχής και συγκριμένα, έναν στην πλατεία του Στεφανοβικείου, έναν στην πλατεία των Καναλιών, δύο περιμετρικά της πρώην λίμνης Κάρλας και τρεις σε θέσεις θέας (παρατηρητήριο πουλιών, 2ος ελιγμός Καναλιών – Κεραμιδιού, περίβολος Προφήτη Ηλία).

Το πρόγραμμα αποτελεί μια χειροπιαστή προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος με έμφαση στην προστασία των νερών και της δημόσιας υγείας, στόχος προς τον οποίο κατευθύνονται όλες οι Ευρωπαϊκές πολιτικές.

Η Περιοχή Οικοανάπτυξης ΚΑ.ΜΑ.ΚΕ.ΒΕ. αποτελεί ένα τόπο με ιδιαίτερη κοινωνική και οικολογική σημασία, γι’ αυτό παρατηρείται κάθε χρόνο αύξηση των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα εντός της προστατευόμενης περιοχής. Στόχος όλων των εμπλεκομένων φορέων είναι η ελαχιστοποίηση των επιδράσεων, από την απόρριψη απορριμμάτων, στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας είναι συλλογική υπόθεση και αφορά όλους τους πολίτες για την εφαρμογή του ευρύτερου σχεδιασμού αναπλάσεων και περιβαλλοντικής αναβάθμισης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου