ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αλόγιστες και χωρίς σύνεση δαπάνες στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

αλόγιστες-και-χωρίς-σύνεση-δαπάνες-στ-625395

Καταγγέλλει η μείζονα μειοψηφία

Για αλόγιστη και χωρίς σύνεση διαχείριση των οικονομικών του δήμου από τη σημερινή Δημοτική Αρχή κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας κ.κ. Χαρ. Πάσχος και Μιχ. Κουσκουρίδας υποστηρίζοντας ότι πολύ σύντομα θα δημιουργηθεί οικονομικό αδιέξοδο.

«Η ανικανότητα και η άγνοια στη διαχείριση των οικονομικών του δήμου από την σημερινή δημοτική αρχή ελλοχεύει κινδύνους και υπονομεύει την προοπτική και το μέλλον του δήμου και των δημοτών. Ζητούμε από τον δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του, να πάρει υπεύθυνη θέση, να αναλογιστεί τους κινδύνους και να πάρει τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα για να προστατευθούν τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών» τονίζουν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που υποστηρίζουν ότι η δημοτική αρχή προχώρησε σε ανεξέλεγκτες δαπάνες με αποτέλεσμα να απορροφήσουν το πλεόνασμα των 286.447 ευρώ που είχε ο δήμος στις 30-9-2014, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν αρνητική θέση με έλλειμμα 91.549 ευρώ για πρώτη φορά από τη λειτουργία του Καλλικρατικού δήμου Ρήγα Φεραίου.

«Για όσους γνωρίζουν από μηχανογράφηση -σημειώνουν χαρακτηριστικά οι κ. Χαρ. Πάσχος και Μιχ. Κουσκουρίδας- ξέρουν ότι στα ισοζύγια όσες εκτυπώσεις και να γίνουν και όποτε να γίνουν στην συγκεκριμένη ημερομηνία, τα νούμερα παραμένουν αμετάβλητα. Επισημαίνεται για άλλη μία φορά στο δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο ότι με την οικονομία και τα οικονομικά στοιχεία δεν κάνεις ποτέ πολιτική και δεν τα χρησιμοποιείς κατά το δοκούν. Διότι τα νούμερα δεν κάνουν ποτέ λάθος και λένε πάντα την αλήθεια και σε εκθέτουν. Οι άνθρωποι κάνουν λάθος και λένε ψέματα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου