ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Υδροδότηση της Κάρλας από τον Πηνειό

υδροδότηση-της-κάρλας-από-τον-πηνειό-653324

Το ζητούμενο από ΚΕΜΕΒΟ και Οικολόγους

Αμεσο εμπλουτισμό του υδάτινου όγκου της Κάρλας από τον Πηνειό ζητούν ΚΕΜΕΒΟ και Οικολόγοι, επισημαίνοντας ότι το κρίσιμο διάστημα του χειμώνα, που υπάρχει περίσσεια νερών παρέρχεται ανεκμετάλλευτο και η λίμνη οδηγείται στην καταστροφή το καλοκαίρι που έρχεται, ενώ δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν για να μη συμβεί αυτό.

Μόλις πριν λίγες μέρες έκλεισε το θυρόφραγμα στη σήραγγα της Κάρλας, που οδηγούσε πολύτιμα νερά της Θεσσαλίας στον Παγασητικό, μετά τη δυναμική επέμβαση των οικολογικών οργανώσεων στην Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας.

Οι οικολογικές οργανώσεις είναι αντίθετες με έργα, όπως αυτό του Αχελώου, που κόστισαν «τεράστια ποσά στη χώρα μας, χωρίς επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση και οδήγησαν μαζί με άλλες αντίστοιχες σπατάλες στην οικτρή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας».

ΠΑΝΔΟΙΚΟ, ΚΕΜΕΒΟ και Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, ζητούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να φροντίσει να πέσουν άμεσα νερά από τη λεκάνη απορροής της Κάρλας και τον Πηνειό στη λίμνη. «Την ίδια στιγμή, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, ότι το έργο της Κάρλας κινδυνεύει, από έλλειψη νερών, τα οποία αντί να οδηγούνται στη λίμνη, αφήνονται να τρέχουν στη θάλασσα. Και για το λόγο αυτό κινδυνεύει η χώρα μας να αναγκαστεί να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ενωση τα σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ που έχει κοστίσει, μέχρι στιγμής, το έργο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου