ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ζητούν κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου

ζητούν-κατάργηση-των-διοδίων-μοσχοχω-654391

Η κατάργηση των διοδίων στο Μοσχοχώρι είναι μονόδρομος σύμφωνα με τους κατοίκους του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Επανέρχεται με δυναμισμό το αίτημα για κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η δημοτική αρχή του Δημήτρη Νασίκα θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για το συγκεκριμένο θέμα.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει ανάληψη πρωτοβουλιών έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο που θα διεκδικήσει δυναμικά την κατάργηση των διοδίων του Μοσχοχωρίου με βάση και το ψήφισμα που είχε εκδοθεί από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου καθώς στο Δήμο Ρήγα Φεραίου εκτιμούν ότι η νέα πολιτική ηγεσία του αρμοδίου Υπουργείου θα πρέπει να αφουγκραστεί το καθολικό αίτημα και να προχωρήσει στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων.

«Θεωρούμε ότι οι δρόμοι έχουν πληρωθεί από τον ελληνικό λαό και για το λόγο αυτό απαιτούμε την άμεση κατάργηση των διοδίων. Ζητάμε να καταργηθεί το αξιόποινο κάθε πράξης που σχετίζεται με την μη καταβολή τέλους ή εν γένει αντιτίμου για τη χρήση οδικών δικτύων. Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των κατοίκων του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Ο αγώνας για την κατάργηση των διοδίων αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα. Ενώνουμε τη φωνή μας και με τις θέσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των άλλων δημοτικών συμβουλίων του νομού μας, ελπίζοντας να εισακουστούμε» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα που είχε εκδοθεί ομόφωνα από το Δ.Σ. ερμηνεύοντας τη διεκδίκηση των κατοίκων της περιοχής.

Υπογραμμίζεται εξάλλου ότι αποτελεί πρόκληση για το λαό, που δοκιμάζεται από την κρίση, η συνεχής αύξηση στις τιμές των διοδίων με αποτέλεσμα να γίνεται απαγορευτική η καθημερινή μετακίνηση των δημοτών και των παιδιών τους προς τη δουλειά τους, πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία ιδιαίτερα από Λάρισα προς Βόλο και το αντίθετο.

Την ίδια στιγμή το Δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου τονίζει ότι στην ουσία «οι πολίτες καλούμαστε να πληρώσουμε διπλά τα έργα αυτά. Πληρώνουμε την κατασκευή τους, πληρώνουμε και τη χρήση τους, που έχει παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους οι οποίοι έχουν διασφαλίσει τα κέρδη τους με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Το αποτέλεσμα αυτών των αυξήσεων είναι τόσο η ραγδαία αύξηση του κόστους μεταφοράς των εμπορευμάτων όσο και η αύξηση του κόστους μετακίνησης των πολιτών, από και προς τους τόπους εργασίας τους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου