ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Η προηγούμενη δημοτική αρχή άφησε ταμειακό απόθεμα

η-προηγούμενη-δημοτική-αρχή-άφησε-ταμ-659386

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, σύμφωνα με τον Χαρ. Πάσχο

Επικρίσεις όσον αφορά την παρουσίαση των οικονομικών πεπραγμένων που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου από την μείζονα μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και τον επικεφαλής κ. Χαρ. Πάσχο.

Οπως τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Πάσχος σε ανακοίνωσή του, η ενημέρωση που έγινε από το δήμαρχο Δημ. Νασίκα στο δημοτικό συμβούλιο αποκάλυψε ότι όλες οι καταγγελίες που είχε απευθύνει ο κ. Νασίκας εναντίον της προηγούμενης δημοτικής αρχής ήταν αβάσιμες καθώς όπως υποστήριξε αποδείχτηκε ότι υπήρχε ταμειακό απόθεμα από το οποίο η σημερινή δημοτική αρχή κάνει διάφορες πληρωμές υποχρεώσεων του Δήμου. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι «το όλο θέμα γύρισε μπούμερανγκ στον κ. Νασίκα» με αφορμή τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει αναλαμβάνοντας το Δήμο.

«Το ταμειακό υπόλοιπο στις 31-8-2014, όπως αναφέρει για μία ακόμη φορά ο κ. Πάσχος ήταν 1.173.000 ευρώ και όλες οι ταμειακές υποχρεώσεις του Δήμου, 1.069.000 ευρώ, συν τις 117.000 ευρώ ταμείο από το Νομικό Πρόσωπο, συν τις 300.000 ευρώ από την ΔΕΥΑΡΦ, που μπορεί να εισπράξει με μια σωστή εισοδηματική πολιτική.

Επίσης όπως αναφέρει η δημοτική αρχή βάσει του «διαύγεια» έχει υπογράψει αποφάσεις για δαπάνες 717.300 ευρώ από τις οποίες έχει αποπληρώσει γύρω στις 500.000 ευρώ και απευθύνει το ερώτημα «Αφού παρέλαβε αρνητικό ταμείο καθώς έλεγε, πού βρήκε τα λεφτά και πλήρωνε; Φυσικά απάντηση δεν πήραμε και εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, κάνοντας το ακροατήριο να αποχωρήσει από την αίθουσα, έχοντας βγάλει φυσικά τα συμπεράσματά του».

Τέλος, αναφέρει ότι η μείζονα αντιπολίτευση θα εξαντλήσει το θεσμικό της ρόλο εποπτεύοντας το δημοτικό έργο και όπως τονίζει «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να επιβραβεύσουμε οτιδήποτε θετικό ή να καταγγείλουμε αν χρειαστεί ότι αντιβαίνει στα συμφέροντα των δημοτών και του δήμου μας».

  • Σχετικά άρθρα :

Ζητά τα χρεωστούμενα η ΔΕΥΑΜΒ από το Δήμο Ρ. Φεραίου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου