ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αποκριάτικη πρεμιέρα

αποκριάτικη-πρεμιέρα-680818

Αρχίζουν οι εκδηλώσεις χαράς και κεφιού στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ανοίγει αύριο, Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου, ο κύκλος των αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, γεμάτες χρώμα και διασκέδαση. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν χορούς, παρελάσεις καρναβαλιστών, κρυμμένο θησαυρό, πάρτι για μικρούς φίλους με κλόουν και παραδοσιακά κούλουμα. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να συμβάλει στην αναβάθμιση και διατήρηση της παράδοσης του τόπου μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις και δράσεις. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν, όπως προαναφέρθηκε, αύριο και θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου στις 21.00 βραδιά «ΡΑΓΚΑΒΕΛΑ» σε κατάστημα του Ριζομύλου.

Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, 21.00, έναρξη κυνηγιού του Κρυμμένου Θησαυρού συγκέντρωση όλων των ομάδων σε ένα μεγάλο πάρτι έκπληξη στον πεζόδρομο Βελεστίνου.

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, 12.00 πμ, παιδικό πάρτι μασκέ, στον πεζόδρομο Βελεστίνου. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό σχολείο Βελεστίνου.

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, 12.00 πμ στην Κεντρική Πλατεία Βελεστίνου (κάτω πεζόδρομο) διοργανώνεται κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού…

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, 17.00, στον πεζόδρομο Βελεστίνου, διοργανώνεται παρέλαση Καρναβαλιστών με έπαθλα στο καλύτερο γκρουπ της παρέλασης των Καρναβαλιστών και στο νικητή του Κρυμμένου Θησαυρού.

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου προγραμματίζεται άναμμα από το σύλλογο Μικρασιατών Βελεστίνου, το σύλλογο Ριζομύλου «ΔΙΑΠΛΑΣΗ», τον πολιτιστικό σύλλογο Περιβλέπτου, τον πολιτιστικό σύλλογο Χλόης, την τοπική κοινότητα Αερινού, την τοπική κοινότητα Μικρό Περιβολάκι και τον πολιτιστικό σύλλογο Στεφανοβικείου.

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί Αποκριάτικη βραδιά με κρασί – σουβλάκια – μουσική, στο Αερινό και το Στεφανοβίκειο.

Την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου στις 11 πμ θα γιορταστούν τα κούλουμα στο Βελεστίνο (προπύλαια σταδίου), με παραδοσιακή φασολάδα, ζωντανή μουσική, παρουσίαση αερομοντελισμού και πέταγμα χαρταετού.

Την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου στις 12.30 πμ στο Ριζόμυλο θα πραγματοποιηθεί το Κεντρικό Καρναβάλι με παρέλαση Αρμάτων και Καρναβαλιστών. Θα ακολουθήσουν τα Κούλουμα. Την Καθαρά Δευτέρα θα γιορταστούν επίσης τα Κούλουμα στη Χλόη, το Κεραμίδι και τα Κανάλια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου