ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αναστάτωση για την παύση των εργασιών στο χείμαρρο Κερασιώτη

αναστάτωση-για-την-παύση-των-εργασιών-681491

Μετά τη σύλληψη των εργαζομένων στο συνεργείο

Αναστάτωση επικρατεί στο δημοτικό διαμέρισμα της Κερασιάς στο Δήμο Ρήγα Φεραίου μετά την προσωρινή παύση των αντιπλημμυρικών έργων στο χείμαρρο Κερασιώτη.

Πριν από λίγες μέρες ο εργολάβος και το συνεργείο που εκτελούσαν αντιπλημμυρικά έργα κοντά σε διατηρητέο μνημείο στον ποταμό Κερασιώτη, που εκτελείται υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνελήφθησαν διότι όπως τονίστηκε δεν υπήρχε ειδική άδεια εκτέλεσης έργων δίπλα από το τοξωτό γεφύρι της περιοχής που θεωρείται διατηρητέο μνημείο και για αυτό παρενέβη η Αρχαιολογία.

Η σύλληψη του συνεργείου είχε ως αποτέλεσμα το έργο να σταματήσει προσωρινά ωστόσο στο χωριό δημιουργήθηκε μεγάλος θόρυβος καθώς διαδόθηκαν πληροφορίες ότι η Αρχαιολογία παρενέβη μετά από καταγγελία που έγινε από φορέα του χωριού. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε από πουθενά ενώ με τη σειρά της η Αρχαιολογία στις επίμονες ερωτήσεις που δέχτηκε αρκέστηκε να επισημάνει ότι έγινε καταγγελία και ότι για τις συγκεκριμένες εργασίες υποχρεωτικά έπρεπε να έχει εκδοθεί ειδική άδεια.

Με τη σειρά του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς Πηλίου με χθεσινή ανακοίνωσή του τονίζει ρητά, ότι ουδεμία σχέση έχει με τις καταγγελίες που αφορούν τις εργασίες στο ποταμό Κερασιώτη, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «όσοι έχουν αμφιβολίες, να απευθυνθούν στην αρμόδια υπηρεσία για επιβεβαίωση».

Σχετικά άρθρα:

Τα αντιπλημμυρικά έργα οδήγησαν σε συλλήψεις

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου