ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παρατείνεται η ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΥΑΡΦ για την ανακούφιση των δημοτών

παρατείνεται-η-ρύθμιση-οφειλών-στη-δε-704169

Το «πράσινο φως» για παράταση στη ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου στους δημότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, άναψε, η εισήγηση του δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΡΦ Δημήτρη Νασίκα στο δημοτικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡΦ.

Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου, ο Δήμαρχος & Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ κ. Δημήτρης Νασίκας ανέφερε ότι σύμφωνα με το Ν. 3404/2014 (άρθρο 25) η ΔΕΥΑΡΦ προέβη στη ρύθμιση οφειλών μέχρι 14-11-2014, επειδή ωστόσο ο χρόνος δεν ήταν αρκετός και δίνεται η δυνατότητα παράτασης πρότεινε να δοθεί παράταση μέχρι στις 28-2-2015, ώστε οι καταναλωτές της ΔΕΥΑΡΦ να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου η δημοτική αρχή έκρινε ότι θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση και το εισόδημά τους έχει συρρικνωθεί σημαντικά, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση για παράταση της ρύθμισης των οφειλών, είναι ιδιαίτερα σημαντική και για το γεγονός ότι εφαρμόζεται σε μία περίοδο που η οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΡΦ δεν είναι ιδανική καθώς σύμφωνα με τα στοιχειά που έχει στη διάθεσή της η δημοτική αρχή, καταδεικνύουν ότι υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα για να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης.

Εκτός εξάλλου από τις οφειλές αυτές, υπάρχουν εκκρεμότητες που αφορούν στη συνεργασία με τη ΔΕΥΑΜΒ καθώς η διαδημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης της μείζονος περιοχής, διεκδικεί από την ΔΕΥΑΡΦ για την επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού και τη σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ενώ επίσης υπάρχουν βεβαιωθείσες οφειλές για ανείσπρακτα τέλη, τα οποία φυσικά συσσωρεύτηκαν στην επιχείρηση, εξαιτίας ενός ανορθόδοξου και κακού προγραμματισμού που αφενός στέρησε από την ΔΕΥΑΡΦ σημαντικά έσοδα για την επιβίωση και την ανάπτυξή της και αφετέρου προκαλεί σοβαρές παρενέργειες- όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας- στο κάθε νοικοκυριό της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, καθώς όπως διαπιστώθηκε, οι λογαριασμοί της ύδρευσης, αποστέλλονταν – όποτε αποστέλλονταν- (διότι υπάρχουν περιοχές που δεν έχει τιμολογηθεί η χρήση του δικτύου για πολλούς μήνες), σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με αποτέλεσμα, να δημιουργούνται οφειλές.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ Δημήτρης Νασίκας υπογραμμίζει:

«Με την παραπάνω απόφαση της παράτασης στη ρύθμιση οφειλών θα δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να προγραμματίσουν με βάση τις δυνατότητες που έχουν την αποπληρωμή ενώ παράλληλα η ΔΕΥΑΡΦ θα αποκτήσει μία σημαντική ρευστότητα που είναι αναγκαία. Προχωράμε πιστοί στις δεσμεύσεις που αναλάβαμε και οι οποίες βασίζονται στο τρίπτυχο νοικοκύρεμα του Δήμου και των επιχειρήσεων, διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις και φυσικά στήριξη και μέτρα ανακούφισης για τους δημότες μας που έχουν ανάγκη. Από αυτό το τρίπτυχο δεν πρόκειται να αποκλίνουμε διότι αποτελεί θεμελιώδη αρχή της αντίληψης που διακατέχει όλη τη δημοτική αρχή.

Στόχος μας να δημιουργήσουμε μία ΔΕΥΑΡΦ βιώσιμη, που θα παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους δημότες με κυρίαρχη προτεραιότητα την άριστη ποιότητα νερού, την αναβάθμιση του αποχετευτικού συστήματος και φυσικά την ορθολογική αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού των πηγών μας.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου