ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στο πόδι Ριζόμυλος και Στεφανοβίκειο

στο-πόδι-ριζόμυλος-και-στεφανοβίκειο-735061

Στο εδώλιο για τις κινητοποιήσεις στην Π.Ε.Ο. οι κάτοικοι της περιοχής

Επανέρχονται «δριμύτερα» τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου απαιτώντας όπως τονίζουν «το αυτονόητο».

Τα μέλη της Συντονιστικής αλλά και οι κάτοικοι Ριζομύλου και Στεφανοβικείου είναι επί ποδός καθώς το τελευταίο διάστημα λαμβάνουν κλήσεις για παραπομπή σε δίκη για παρακώλυση της κυκλοφορίας με αφορμή τις κινητοποιήσεις τις οποίες διοργάνωσαν στην Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας, στο ύψος της εισόδου του Ριζομύλου, μετά το θάνατο των τριών νέων παιδιών από την περιοχή. Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καθώς οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν «αδιανόητο να διώκονται κιόλας επειδή προχώρησαν σε κινητοποιήσεις ώστε να αναδείξουν ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι παγίδα θανάτου.

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής επιδιώκουν τη στήριξη της δημοτικής αρχής Δήμου Ρήγα Φεραίου και της Περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας για να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο που θα διεκδικήσει δυναμικά την κατάργηση των διοδίων του Μοσχοχωρίου αφενός και αφετέρου να σταματήσουν οι «διώξεις» σε βάρος όσων συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο το δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου όσο και οι άλλοι θεσμικοί φορείς έχουν ταχθεί εξαρχής κατά της κατάργησης των διοδίων και έχουν αποφασίσει ότι θα πρέπει να υπάρξει δυναμική διεκδίκηση ικανοποίησης του αιτήματος της κατάργησης των διοδίων στο Υπουργείο Υποδομών.

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής παρά τις κλήσεις που έχουν λάβει, δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν έτσι ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα της διέλευσης εκατοντάδων φορτηγών που περνούν καθημερινά από την Παλιά Εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, γεγονός που ελλοχεύει κίνδυνο ατυχημάτων.

«Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να συνεχίζει να κλείνει τα αυτιά της στα αιτήματα τόσο των φορέων, όσο και του κόσμου, για την βελτίωση της ασφάλειας του δρόμου, αλλά και στα πάγια αιτήματα οδηγών, επαγγελματιών και μη, για τη μείωση των τιμών των διοδίων» σημειώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονται πλέον υπόλογοι απέναντι στη Δικαιοσύνη και επιμένουν ότι με οποιοδήποτε κόστος θα συνεχίσουν μέχρι την τελική δικαίωση τον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων γιατί «η ελεύθερη και ασφαλής μετακίνηση είναι δικαίωμα» όλων των ανθρώπων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου