ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Ξηλώνουν» το δάσος

ξηλώνουν-το-δάσος-735077

Οργιάζει η παράνομη υλοτόμηση στην Κερασιά

Αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα περιστατικά της παράνομης υλοτόμησης στην περιοχή της Μαγνησίας. Μεγάλες εκτάσεις αποψιλώνονται καθημερινά με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την χλωρίδα της περιοχής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δάσος στη δημοτική ενότητα Κερασιάς όπου η κατάσταση πλέον είναι τραγική.

Το Τοπικό Συμβούλιο Κερασιάς έχει εκπέμψει επανειλημμένα SOS για το δάσος στην Ανω Κερασιά που κινδυνεύει με αφανισμό εξαιτίας της παράνομης υλοτόμησης. Η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αντωνία Χασιώτη έχει ζητήσει αλλεπάλληλες φορές από τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία να λάβουν μέτρα καθώς ολόκληρες δασικές περιοχές κυριολεκτικά λεηλατούνται. Η κρίση ανάγκασε πολλούς να κόβουν ξύλα για οικιακές ανάγκες αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτοί.

Οι έμποροι ανεβοκατεβαίνουν στην περιοχή χωρίς κανένα έλεγχο. Υλοτομούν χωρίς έλεος τα δάση και όχι μόνο. Κόβουν δέντρα όπως αμυγδαλιές μέσα από χωράφια ακαλλιέργητα. «Φοβάμαι για τις συνέπειες. Ζητώ από όλους σας τη βοήθεια για τη προφύλαξη των δασών μας, των περιουσιών μας. Είναι γνωστό σε όλους, δεν πάει όμως άλλο να αφήσουνε την κατάσταση ανεξέλεγκτη.

Πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς να συνεργαστούν μεταξύ τους διότι εκτός όλων των άλλων το χωριό μας κινδυνεύει από τους χείμαρρους και αν συνεχιστεί η λαθραία άναρχη ξύλευση γρήγορα θα κλαίμε για τα σπίτια μας, τα κτήματα και τις περιουσίες μας που πνίγονται από τα ποτάμια» σημειώνει με νόημα η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου