ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κοινωνικό δίχτυ προστασίας

κοινωνικό-δίχτυ-προστασίας-739734

Σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα η προτεραιότητα της δημοτικής αρχής

Την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να δημιουργηθεί κοινωνικό δίχτυ προστασίας για όλους τους δημότες και τις οικογένειές τους που το έχουν ανάγκη, προαναγγέλλει ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας μέσα στο 2015.

«Με αφορμή την έλευση του νέου χρόνου όπως τονίζει ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου οι περιστάσεις απαιτούν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά» να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και με συλλογικότητα, αλληλεγγύη κι αισιοδοξία να δημιουργήσουμε κοινωνικές συνθήκες άξιες της ιστορικής πορείας του τόπου μας.

Να μετατρέψουμε με ενότητα και κοινωνική συνοχή, τα οικονομικά εμπόδια σε δύναμη δημιουργίας για ένα καλύτερο αύριο» τονίζει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Η Δημοτική Αρχή, παρά τα προβλήματα είναι αποφασισμένη σύμφωνα με το δήμαρχο να βρίσκεται κοντά στον πολίτη και ειδικά δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες «με προσήλωση -όπως υπογραμμίζει ο κ. Νασίκας- στους στόχους που θέσαμε ξεκινώντας, ο Δήμος μας θα εξακολουθήσει την προσπάθεια ουσιαστικής και ποιοτικής ανάπτυξης και προόδου και αποτελεσματικών λύσεων στα προβλήματα των πολιτών, όλων των δημοτικών διαμερισμάτων.

Ο κ. Νασίκας διαβεβαιώνει επίσης ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου για αυτό και ήδη υπάρχει στοχευμένη διεκδίκηση των πόρων ώστε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για την αναζήτηση νέων, μέσω Εθνικών και Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, αλλά και άλλων χρηματοοικονομικών εργαλείων για την περιφερειακή ανάπτυξη.

«Είμαστε αποφασισμένοι και έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο, για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις αυτά που μας αναλογούν. Μόνο μέσα από μια συγκεκριμένη αναπτυξιακή στρατηγική, με στοχευμένες δράσεις θα αναβαθμιστεί η περιοχή μας ουσιαστικά και θα δώσει ταυτόχρονα διέξοδο και δουλειά στα νέα παιδιά που βυθίζονται στην ανεργία» επαναλαμβάνει σε κάθε συζήτηση με τους συνεργάτες του αλλά και εκπροσώπους παραγωγικών δυνάμεων ο κ. Νασίκας.

Παράλληλα προσθέτει ότι η ιεράρχηση των αναγκών και ο προγραμματισμός είναι οι μοχλοί για την ισόρροπη και ομοιογενή ανάπτυξη, για την ορθή αξιοποίηση αλλά και τη βελτίωση εκείνων των υποδομών, που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή και θα επιτρέψουν την ανάληψη νέων δράσεων του Δήμου στο σύνολό του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου