ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αστραψαν 2.000 χαμόγελα

αστραψαν-2-000-χαμόγελα-756827

Δωρεάν εξετάσεις στους δήμους Βόλου και Ρήγα Φεραίου

Δύο χιλιάδες χαμόγελα άστραψαν στο δήμο Ρήγα Φεραίου και στο δήμο Αλμυρού. Στο πλαίσιο της σύμπραξης του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, του Χαμόγελου του Παιδιού, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΟΤΑ έγιναν δωρεάν εξετάσεις σε μαθητές περίπου είκοσι Δημοτικών Σχολείων από τη Β’ Τάξη Δημοτικού έως και την ΣΤ Τάξη.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου χθες όπου βρισκόταν η Κινητή Μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου, Αικατερίνη Κλάρα, αναφέρθηκε στο μέχρι τώρα αποτέλεσμα των εξετάσεων.

Οπως είπε, «η αρχή για να αντιληφθούν οι γονείς το ρόλο της πρόληψης έγινε. Κάναμε μία χοντρική εξέταση πιο πολύ για να ενημερώσουμε τους γονείς, που δεν είχαν σκεφτεί ότι τα παιδιά έπρεπε να κάνουν κάποια επίσκεψη στον Οδοντίατρο, να την ξεκινήσουν».

Για την πρόληψη στον τομέα της στοματικής υγιεινής, η κ. Κλάρα σημείωσε πως «σήμερα σε συνθήκες κρίσης εξακολουθούν να υπάρχουν συνειδητοποιημένοι γονείς, αλλά οι περισσότεροι με τα προβλήματα της καθημερινότητας αν το παιδί δεν παραπονεθεί ότι εγώ πονάω μπορεί να μη το φέρνουν σ’ εμάς». Η ίδια πρόσθεσε ότι: «Εμείς όμως δεν είμαστε μόνο για τον πόνο. Είμαστε για την πρόληψη, μία εξέταση φθορίωση για ενδυνάμωμα δοντιών και τα προληπτικά σφραγίσματα. Θέλουμε ανθρώπους που δε φοβούνται τον οδοντίατρο. Ο οδοντίατρος ξέρει όλη την κατάσταση του στόματος, μπορεί να προλάβει και γενικές νόσους» κατέληξε.

Η πρόληψη σε θέματα υγείας των παιδιών ειδικά στη σημερινή εποχή με τα έντονα οικονομικά προβλήματα είναι πάρα πολλή σημαντική, υπογράμμισε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Γεωργία Μποντού Τοκαλή και ευχαρίστησε για τον οδοντιατρικό έλεγχο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Βόλου για την άψογη συνεργασία που υπέδειξαν. Όπως εξήγησε, σήμερα είναι πάρα πολλοί οι γονείς που αδυνατούν να πάνε οι ίδιοι τα παιδιά τους στον οδοντίατρο.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντώνης Αντωνίου, αναφέρθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης τονίζοντας ότι: «Με το Κοινωνικό Σχολείο έχουμε πάρα πολλές αναφορές και δραστηριότητες στην προαγωγή και την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν τη σωματική υγεία των μαθητών. Στο δύσκολο αυτό κομμάτι, στην καμπή της ιστορίας με την ένδεια και την ανέχεια, τέτοιες πρωτοβουλίες προάγουν και την ανθρώπινη αξία αλλά και την ακεραιότητα και σωματική υγιεινή μαθητών και οφείλεται στη σύγκληση των φορέων» κατέληξε.

Η διευθύντρια του 14ου Δημοτικού Σχολείου Μερόπη Καζανίδου, πρόσθεσε ότι «με τη συμμετοχή του 14ου Δημοτικού Σχολείου εκπληρώθηκε άλλο ένας ρόλος του, αυτός της σύνδεσής του με την κοινωνία και της διάχυσης των δράσεων στους μαθητές. Η ίδια συμπλήρωσε: «Πραγματικά είδαμε ότι οι γονείς ανταποκρίθηκαν, καθώς προηγήθηκε υπεύθυνη δήλωση των γονέων. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και εμπιστοσύνη στους φορείς της πόλης, το Σχολείο και «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου