ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εντονη ανησυχία για έργα της Κάρλας

εντονη-ανησυχία-για-έργα-της-κάρλας-759653

«Καλούμαστε να κάνουμε το ακατόρθωτο», δήλωσε σε τεχνική σύσκεψη ο Κ. Αγοραστός

Τεχνική σύσκεψη για την πορεία των έργων επανασύστασης της λίμνης Κάρλας πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Προϊστάμενος του τμήματος Υδραυλικών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κώστας Αλεξόπουλος καθώς και οι επιβλέποντες των έργων της Κάρλας.

«Αναστήσαμε ένα έργο ενεργοποιώντας όλες τις εργολαβίες ενώ πιέζουμε ώστε αυτές να ολοκληρωθούν. Το έργο της Κάρλας είναι Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Εχουμε μάθει να αναλαμβάνουμε και να λύνουμε άλυτα προβλήματα του παρελθόντος. Εξαντλούμε όλες τις δυνάμεις μας και όλες τις συμμαχίες για να το ολοκληρώσουμε σε χρόνο ρεκόρ αλλά χρειάζεται και οι βοήθεια των κατοίκων της περιοχής καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αναφερόμενος στο έργο της Κάρλας σε τεχνική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας με θέμα την πορεία των έργων της Κάρλας.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την απρόσκοπτη εκτέλεση των έργων της Κάρλας, ενώ δήλωσε ότι η Περιφέρεια από την πλευρά της κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσει στην επίλυση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο περιφερειάρχης στις υπηρεσίες της Αρχαιολογίας, οι οποίες έχουν καθυστερήσει ιδιαίτερα την ολοκλήρωση των εργασιών τους. Επισήμανε δε ότι είναι αναγκαία από πλευράς υπουργείου η ομαλή ροή χρηματοδότησης σύμφωνα με την κατασκευή, ώστε οι εργασίες, να συνεχιστούν κανονικά. Τέλος το έντονο ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για το έργο προέκυψε στην πρόσφατη συνάντηση του περιφερειάρχη στις Βρυξέλλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου