ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συνάντηση δημάρχου Ρήγα Φεραίου με τα 15μελή μαθητικά συμβούλια

συνάντηση-δημάρχου-ρήγα-φεραίου-με-τα-15-12808

Από το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Βελεστίνου

Με τα 15μελή μαθητικά συμβούλια του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου και του ΕΠΑΛ, συναντήθηκε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν στο δήμαρχο ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων και στη συνεργασία με το Δήμο προκειμένου να υπάρχουν παρεμβάσεις όπου κρίνεται απαραίτητο. Παράλληλα ενημερώθηκαν από το δήμαρχο για θέματα που αφορούν στα έργα που δρομολογούνται από τη δημοτική αρχή για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών της περιοχής αλλά και για παρεμβάσεις που η δημοτική αρχή έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα όπως η κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου, το έργο της ανακατασκευής της Παλιάς Εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας. Επίσης οι εκπρόσωποι του μαθητόκοσμου της περιοχής ζήτησαν από το δήμαρχο ενημέρωση για το θέμα της βιομάζας με τον κ. Νασίκα να επαναλαμβάνει την ομόφωνη πρόταση του δημοτικού συμβουλίου που τάχθηκε κατά της λειτουργίας αυτών των μονάδων, μετά την καθολική αντίδραση που υπήρξε σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα. Ο κ. Νασίκας υπογράμμισε στους μαθητές ότι η δημοτική αρχή συμμερίζεται την αγωνία και τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί από τις τοπικές κοινωνίες και ως εκ τούτου το δημοτικό συμβούλιο τάχθηκε αρνητικά και επισήμανε ότι πάνω από όλα αυτό που προέχει είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας των κατοίκων της περιοχής.

Τα 15μελή μαθητικά συμβούλια επίσης έθεσαν στο δήμαρχο θέμα οικονομικής ενίσχυσης για την 5ήμερη εκδρομή τους, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Τέλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά ο χώρος της παιδείας με τους μαθητές να καταθέτουν υπόψη του δημάρχου τις προτάσεις τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου