ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πολιτική λύση για τις ενισχύσεις

πολιτική-λύση-για-τις-ενισχύσεις-14654

Στους κτηνοτρόφους για τα μη επιλέξιμα βοσκοτόπια ζητά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Την παρέμβαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να δοθεί πολιτική λύση, ζητά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου για να πληρωθούν την ενιαία ενίσχυση οι κτηνοτρόφοι για τα μη επιλέξιμα βοσκοτόπια.

Συντονισμένες πρωτοβουλίες με άλλους Δήμους για το θέμα της μη επιλεξιμότητας βοσκοτόπων αναλαμβάνει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Ειδικότερα, άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο θέμα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι με τα μη επιλέξιμα βοσκοτόπια και στα προβλήματα που προκύπτουν με το γεγονός ότι δεν πληρώθηκαν την ενιαία ενίσχυση (επιδότηση).

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, έχει ήδη επικοινωνήσει με την Περιφέρεια, στα πλαίσια μιας προσπάθειας για μια συντονισμένη κίνηση, και βρίσκεται σε συνεννόηση και με άλλους Δήμους της Θεσσαλίας.

Επίσης ο Δήμος, προτίθεται να συγκαλέσει μια συγκέντρωση ή έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, αν χρειαστεί, ανάλογα με τις εξελίξεις καθώς εδώ και αρκετό διάστημα, και πριν την πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ, έχει προβεί σε πληθώρα επαφών με υπηρεσίες και Φορείς, όπως η Περιφέρεια, όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι του Νομού, η ΠΕΔ Θεσσαλίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προσδοκώντας ότι θα λυθεί το πρόβλημα, όπως διαβεβαίωναν, πράγμα που ωστόσο δεν έγινε.

Τέλος, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα δύο τρίτα των βοσκοτόπων του, ζητά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να δοθεί άμεσα πολιτική λύση για να μπορέσουν να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου