ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μεγάλη ανταπόκριση στην εκδήλωση για τις επιπτώσεις του διαβήτη στο ΚΑΠΗ Βελεστίνου

μεγάλη-ανταπόκριση-στην-εκδήλωση-για-42706

Δεκάδες δημότες της περιοχής του Δ. Ρήγα Φεραίου έκαναν προέλεγχο από τους ειδικούς επιστήμονες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κ.Α.Π.Η. Βελεστίνου, εκδήλωση για την ενημέρωση κοινού για σημαντικές παθήσεις των οφθαλμών, όπως είναι η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και οι επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη στους οφθαλμούς.

Η εκδήλωση ήταν πρωτοβουλία του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου ενώ το παρόν έδωσε και ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας που είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τα μέλη του ΚΑΠΗ και να επαναλάβει τη δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής για την διοργάνωση εκδηλώσεων στον τομέα της πρόληψης της υγείας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και την επιστημονική κοινότητα των γιατρών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε προληπτικός έλεγχος του βυθού οφθαλμού (βυθοσκόπηση με ειδικά μηχανήματα – ψηφιακές κάμερες βυθού), από ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας-οφθαλμιάτρους, για τη διερεύνηση ύπαρξης πρώιμων ή και προχωρημένων ευρημάτων των παραπάνω νόσων.

Ελεγχος επίσης αρτηριακής πίεσης και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Προηγήθηκε ενημερωτική ομιλία με θέμα :Διαβήτης και επιπλοκές από τους Βολιώτες γιατρούς από το γνωστό ενδοκρινολόγο Κων. Δεμισλή και τον Βαγγελόπουλο Ιωάννη Οφθαλμίατρο Χειρουργό που είναι ειδικός για παθήσεις ωχράς κηλίδας

Οι δύο γιατροί παραβρίσκονταν σε όλη τη διάρκεια του ελέγχου ενημερώνοντας τα μέλη του ΚΑΠΗ για την αξία του προληπτικού ελέγχου και την αξία του αυτοελέγχου και της σωστής ρύθμισης του διαβήτη για την αποφυγή των επιπλοκών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσήλθαν για έλεγχο κάτοικοι από όλα τα χωριά του Δήμου και όχι μόνο, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι η πρόληψη σε θέματα υγείας κερδίζει διαρκώς και μεγαλύτερο έδαφος για αυτό και όπως τόνισε ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας ο Δήμος θα συνεχίσει και με άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις για θέματα υγείας την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου