ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αναψαν τα αίματα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

αναψαν-τα-αίματα-στο-δήμο-ρήγα-φεραίου-44591

Σκληρή επίθεση Δημ. Νασίκα σε Μπ. Πάσχο γιατί «προανήγγειλε» προσλήψεις

Δριμύ κατηγορώ κατά του δημοτικού συμβούλου, επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας Μπ. Πάσχο από το δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκα. Ο δήμαρχοςκάνει λόγο για «θεσμικό ατόπημα» εκ μέρους του κ. Πάσχου που έσπευσε να ανακοινώσει προσλήψεις στη ΔΕΥΑΡΦ χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου τον κατηγορεί ότι «κάνει εμπόριο ελπίδας παίζοντας με τον πόνο των ανέργων» και τον εγκαλεί υπογραμμίζοντας «Τη δόξα» του Μαυρογιαλούρου φαίνεται ότι ζήλεψε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μπάμπης Πάσχος και άρχισε να μοιράζει θέσεις στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Παρακάμπτοντας, με πρωτοφανή για τα αυτοδιοικητικά πράγματα τρόπο, το θεσμικό του ρόλο ως δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα γίνουν προσλήψεις στη ΔΕΥΑΡΦ.

Παίζει με τον πόνο και την αγωνία των εκατοντάδων ανέργων στην περιοχή μας και κάνει εμπόριο ελπίδας, ενθυμούμενος τον παλιό του εαυτό και όσα έκανε κατά τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Ο κατήφορος που έχει πάρει δεν έχει προηγούμενο. Δεν θα του επιτρέψουμε όμως να παίζει με θεσμούς και ανθρώπους. Ο κ. Πάσχος να ξεχάσει αυτά που ήξερε. Και επειδή καμώνεται ότι δεν γνωρίζει, τον ενημερώνουμε ότι αρμόδιοι φορείς για την ανακοίνωση των προσλήψεων, είναι τα θεσμικά όργανα της ΔΕΥΑΡΦ και του Δήμου και οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες και αφού ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, θα ανακοινώσουν τις σχετικές διαδικασίες. Πέραν τούτου ουδέν.

Οσο πιο γρήγορα ο κ. Πάσχος συνηθίσει στην ιδέα ότι εκπροσωπεί την αντιπολίτευση τόσο πιο άμεσα θα μπορέσει να εκπληρώσει τα καθήκοντά του στα δημοτικά έδρανα.

Οσο πικρό και εάν είναι αυτό για τον ίδιο και τους θιασώτες των απόψεών του, η διοίκηση του Δήμου, είναι δική μας ευθύνη και μάλιστα με την ψήφο των δημοτών του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Η επίμαχη ανακοίνωσή που απέστειλε ο κ. Μπ. Πάσχος σε όλα τα ΜΜΕ χθες το μεσημέρι έχει ως εξής: «Τηρώντας την δέσμευσή μας για πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση μέσα από τον θεσμικό μας ρόλο, ενημερώνουμε τους δημότες μας πως στην τελευταία συνεδρίαση της ΔΕΥΑΡΦ, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, στην οποία και συμμετείχε ο αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Πάσχος Χαράλαμπος, αποφασίσθηκαν ομόφωνα τα εξής:

Η ΔΕΥΑΡΦ για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών θα προβεί στην πρόσληψη είκοσι οκτώ (28) υπαλλήλων με δίμηνη σύμβαση εργασίας. Πιο συγκεκριμένα αποφασίσθηκε να προσληφθούν 4 χειριστές σκαπτικών μηχανημάτων, 2 οδηγοί, 10 καταμετρητές υδρομετρητών και 12 βοηθοί-εργάτες γενικών καθηκόντων. Η απόφαση αναμένεται να εγκριθεί λίαν συντόμως από την περιφέρεια και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. της ΔΕΥΑΡΦ: 2425023245».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου