ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκδήλωση υγείας στο ΚΑΠΗ

εκδήλωση-υγείας-στο-καπη-57602

Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου και το Κ.Υ. Βελεστίνου

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί στο Κ.Α.Π.Η. Βελεστίνου, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για κάποιες σημαντικές παθήσεις των οφθαλμών, όπως είναι η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και οι επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη στους οφθαλμούς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κ.Α.Π.Η. Βελεστίνου, στις 22 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. Τηλ. επικοινωνίας: 2425350017.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει προληπτικός έλεγχος του βυθού οφθαλμού (βυθοσκόπηση με ειδικά μηχανήματα – ψηφιακές κάμερες βυθού), σε όποιον το επιθυμεί, από ειδικά εκπαιδευμένους Επαγγελματίες Υγείας, για τη διερεύνηση ύπαρξης πρώιμων ή και προχωρημένων ευρημάτων των παραπάνω νόσων.

Παράλληλα θα γίνει ενημερωτική ομιλία με θέμα: Διαβήτης και επιπλοκές από τον γνωστό ενδοκρινολόγο Δεμισλή Κωνσταντίνο και τον κ. Βαγγελόπουλο Ιωάννη, Οφθαλμίατρο Χειρούργο ειδικός για παθήσεις ωχράς κηλίδας.

Η εκδήλωση γίνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Ρήγα Φεραίου και έχει τη στήριξη όλων των υπηρεσιών, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας με αφορμή την εκδήλωση τόνισε ότι στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι η στήριξη και η προώθηση πολιτικών πρόληψης της Υγείας. «Η τοπική αυτοδιοίκηση – ανέφερε χαρακτηριστικά – μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει καίριο ρόλο στον τομέα της πρόληψης της Υγείας μέσα από την υιοθέτηση πρακτικών και την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου για αυτό και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε δράσεις που θα προωθηθούν στον τομέα της Υγείας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των δημοτών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου