ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στο τραπέζι διαλόγου η νέα ΚΑΠ

στο-τραπέζι-διαλόγου-η-νέα-καπ-61262

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Βελεστίνο

Ζητήματα για το ποιοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι δικαιούνται ενισχύσεις και τι υποχρεώσεις θα έχουν στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ 2015-2020, τι ποσά θα λαμβάνουν πλέον, όσοι μέχρι τώρα έπαιρναν ενισχύσεις αλλά και ποιες ενισχύσεις θα λαμβάνουν οι νεοεισερχόμενοι σε γεωργία και κτηνοτροφία και πως θα κατανέμονται τα Δικαιώματα, ποιες καλλιέργειες ή εκτροφές θα λαμβάνουν ενισχύσεις και ποιες όχι και σε ποια προϊόντα και γιατί θα δίνονται συνδεδεμένες ενισχύσεις τέθηκαν μεταξύ άλλων στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημ. Μελά και του αντιπροέδρου του ΕΛ.Γ.Α. Αργ. Μποντού.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας χαιρετίζοντας την ημερίδα υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει η νέα ΚΑΠ να εγγυάται την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα. Ο κ. Δημ. Νασίκας εξάλλου με αφορμή τη συγκεκριμένη ημερίδα έθεσε το ζήτημα της λήψης μέτρων που θα ανακουφίσουν άμεσα τους κτηνοτρόφους που «χειμάζονται» εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού. Οπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημ. Νασίκας καθημερινά καταγράφονται νεκρά ζώα κτηνοτρόφων στα διοικητικά όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής και ότι είναι επιτακτική η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρέμβαση για την ΚΑΠ που έκανε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος που κατέθεσε μάλιστα συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων το οποίο όπως τόνισε θα πρέπει να υιοθετηθεί αμέσως από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να στηριχθεί ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ και μέλος του Δ.Σ. ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Σπύρος Μάμαλης καθώς επίσης και οι βουλευτές Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Πάρις Μουτσινάς οι οποίοι μεταξύ άλλων δήλωσαν ότι θα συνδράμουν κοινοβουλευτικά έτσι ώστε οι δράσεις της νέας ΚΑΠ να λειτουργήσουν υπέρ του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα. Στην ημερίδα συμμετείχαν περιφερειακοί σύμβουλοι, οι αντιδήμαρχοι Ρήγα Φεραίου και δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των δημοτικών ενοτήτων του Δ. Ρήγα Φεραίου καθώς και πρώην αυτοδιοικητικοί του Δ. Ρήγα Φεραίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου