ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Η παράνομη υλοτόμηση «αφανίζει» το δάσος

η-παράνομη-υλοτόμηση-αφανίζει-το-δά-64261

Οι παράνομοι υλοτόμοι «ξεσπούν» ακόμη και μέσα σε χωράφια ακαλλιέργητα καταστρέφοντας δέντρα που θα μπορούσαν να δώσουν καρπό

Καμπανάκι από τους κατοίκους της περιοχής Κερασιάς, Καναλίων αλλά και της περιοχής Βενέτου και Κεραμιδίου για το φαινόμενο της παράνομης υλοτόμησης που έχει πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις.

Οι ασυνείδητοι δεν σταματούν ακόμη και μπροστά σε «μπλόκα» που στήνονται από το δασαρχείο ενώ οι κάτοικοι της περιοχής προειδοποιούν με περιπολίες προκειμένου να γλυτώσουν το όμορφο δάσος της περιοχής από τη «μανία τους».

Ολόκληρη η δασώδης περιοχή δυστυχώς λεηλατείται σχεδόν καθημερινά ειδικά στην παρούσα χρονική περίοδο και όσο πλησιάζουμε προς το χειμώνα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των κατοίκων της περιοχής οι έμποροι ανεβοκατεβαίνουν ρισκάροντας ακόμη και τα πρόστιμα που υποβάλλονται από το Δασαρχείο αρκεί να εξασφαλίσουν το εμπόρευμά τους.

Υλοτομούν χωρίς έλεος τα δάση και όχι μόνο καθώς σύμφωνα με τους κατοίκους, κόβουν δέντρα όπως αμυγδαλιές ακόμη και μέσα από χωράφια ακαλλιέργητα

Αυτό όμως το φαινόμενο εκτός από την περιβαλλοντική καταστροφή εγκυμονεί κινδύνους σε περιόδους άσχημων καιρικών φαινομένων να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου πλημμυρών σε μία περιοχή που πριν από λίγα χρόνια δοκιμάστηκε σκληρά από πλημμύρες καθώς σπίτια είχαν κινδυνεύσει άμεσα όταν έσπασε και ο τοπικός χείμαρρος Κερασιώτης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της περιοχής και η πρόεδρος της Τ.Σ. Αντωνία Χασιώτη έχει επανειλημμένως επισημάνει το πρόβλημα ζητώντας από την Πολιτεία να εντείνει τους ελέγχους.

Το νέο Δ.Σ. Ρήγα Φεραίου πάντως έλαβε απόφαση για την υλοτόμηση τμήματος από δασική έκταση, μετά όμως από άδεια του Δασαρχείου Βόλου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων του Κεραμιδίου και των Καναλίων, αλλά και της περιοχής της Κερασιάς.

Αυτό γίνεται έτσι ώστε να ανακουφιστούν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών καθώς το κόστος της θέρμανσης είναι μεγάλο ειδικά για τις ορεινές περιοχές. Η υλοτόμηση γίνεται σε συνεννόηση και συνεργασία με το Δασαρχείο ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να εξυπηρετηθούν προμηθευόμενοι μεγάλες ποσότητες ξύλων σε πολύ προσιτές τιμές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου