ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Η λειτουργία μονάδων καύσης βιομάζας

η-λειτουργία-μονάδων-καύσης-βιομάζας-83814

Στο δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου μετά από αιτήματα ιδιωτών

Η εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιομάζας θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου σήμερα Τρίτη στις 8 το βράδυ.

Τα αιτήματα που κατατέθηκαν για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την καύση βιομάζας αφορούν στη μία περίπτωση μονάδα ισχύος 1MW στο Ριζόμυλο, ενώ η δεύτερη αφορά στην εγκατάσταση σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο πελέτες βιομάζας, ισχύος 1MW, στην περιοχή «Πολυζέικα» Αερινού στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Στην ίδια συνεδρίαση επίσης θα γίνει ενημέρωση για την αίτηση που κατέθεσε ιδιωτική εταιρεία για τη χορήγηση βεβαίωσης σχετικά επίσης με έργο Βιομάζας στη Β’ ΒΙΠΕ.

Για το συγκεκριμένο θέμα παλαιότερα έχει συζητήσει ξανά το δημοτικό συμβούλιο όπου έγινα γνωστό ότι ιδιωτική εταιρεία έχει σχεδιάσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα που ήδη έλαβε την έγκριση περιβαλλοντικών πόρων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την αρμόδια επιτροπή.

Στόχος της είναι να παράγει ενέργεια ισχύος 5MW, ενώ εκτιμάται ότι θα προσεγγίζει τις 112.000 MWh ετησίως.

Παράλληλα στο πλαίσιο της συνεργασίας και της προσφοράς στην τοπική κοινωνία είχε τότε προτείνει στο Δήμο ένα πλαίσιο προτάσεων, όπως δίκτυο τηλεθέρμανσης για τα σπίτια αλλά και τα δημοτικά κτίρια.

Στην ίδια συνεδρίαση επίσης θα γίνει ενημέρωση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Βελεστίνου ενώ επίσης θα ληφθεί απόφαση για τη συγκρότηση διαχείρισης βοσκοτόπων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου