ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Να καταργηθούν τα διόδια Μοσχοχωρίου ζητά το συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου με ψήφισμα

να-καταργηθούν-τα-διόδια-μοσχοχωρίου-94338

Την άμεση κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου ζητά το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Στην χθεσινή συνεδρίαση μετά την ενημέρωση του δημάρχου Δημ. Νασίκα το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται ότι αποτελεί καθολικό αίτημα η κατάργηση των συγκεκριμένων διοδίων για τα οποία όπως τονίζεται ο Δήμος Ρήγα Φεραίου «έχει πληρώσει το κόστος με το αίμα νέων ανθρώπων όπως των τριών νέων παιδιών που χάθηκαν πρόσφατα στο δρόμο Στεφανοβικείου – Ριζομύλου.

«Θεωρούμε ότι οι δρόμοι έχουν πληρωθεί από τον ελληνικό λαό και για το λόγο αυτό απαιτούμε την άμεση κατάργηση των διοδίων.Ζητάμε να καταργηθεί το αξιόποινο κάθε πράξης που σχετίζεται με την μη καταβολή τέλους ή εν γένει αντιτίμου για τη χρήση οδικών δικτύων.

Καταδικάζουμε τη στάση της κυβέρνησης, η οποία καταφεύγει στην καταστολή για να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση των κατοίκων που είναι αποτέλεσμα της φοροεισπρακτικής της πολιτικής. Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των κατοίκων του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Ο αγώνας για την κατάργηση των διοδίων αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα. Ενώνουμε τη φωνή μας και με τις θέσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των άλλων δημοτικών συμβουλίων του νομού μας, ελπίζοντας να εισακουστούμε» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα.

Υπογραμμίζεται εξάλλου ότι αποτελεί πρόκληση για το λαό, που δοκιμάζεται από την κρίση, η συνεχής αύξηση στις τιμές των διοδίων με αποτέλεσμα να γίνεται απαγορευτική την καθημερινή μετακίνηση των δημοτών και των παιδιών τους προς τη δουλειά τους, πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία ιδιαίτερα από Λάρισα προς Βόλο και το αντίθετο και το ψήφισμα καταλήγει «Στην ουσία καλούμαστε να πληρώσουμε διπλά τα έργα αυτά.

Πληρώνουμε την κατασκευή τους, πληρώνουμε και τη χρήση τους, που έχει παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους οι οποίοι έχουν διασφαλίσει τα κέρδη τους με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Το αποτέλεσμα αυτών των αυξήσεων είναι τόσο η ραγδαία αύξηση του κόστους μεταφοράς των εμπορευμάτων όσο και η αύξηση του κόστους μετακίνησης των πολιτών, από και προς τους τόπους εργασίας τους, αλλά και γενικότερα, καθώς μέσα σε αυτούς που καλούνται να πληρώσουν τις νέες αυξήσεις – φωτιά είναι και δημότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αλλά και ολόκληρης της Μαγνησίας, που η εργασία τους επιβάλλει καθημερινά να περνούν τα διόδια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου