ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στην κυκλοφορία ο κόμβος Βελεστίνου ~ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ

στην-κυκλοφορία-ο-κόμβος-βελεστίνου-ρ-97496

Εργο 7 εκ. ευρώ για την Ε.Ο Βόλου – Βελεστίνου και τα «σαμαράκια» ανακοίνωσε ο Κώστας Αγοραστός

Δόθηκε σε κυκλοφορία ο κόμβος Βελεστίνου που συνδέει την περιοχή με τον άξονα ΠΑΘΕ και τη Λάρισα όσο και με την πόλη του Βόλου. Ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την ασφαλή διέλευση των Ι.Χ. από όλους τους κλάδους του κόμβου ζήτησε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας. Εργο 7 εκ. ευρώ ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός για την αποκατάσταση των κακοτεχνιών στην Εθνική οδό Βόλου – Βελεστίνου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Από σήμερα το πρωί δόθηκε στην κυκλοφορία για τα οχήματα ο κόμβος του Βελεστίνου, παρουσία του γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών Στ. Σιμόπουλου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού, του δημάρχου Ρ. Φεραίου Δημ. Νασίκα καθώς και πολλών αιρετών. Το έργο κόστισε συνολικά με τις απαλλοτριώσεις περί τα 4 εκ. ευρώ.

«Περιφερειακό έργο με μεγάλη σημασία» χαρακτήρισε τον κόμβο Βελεστίνου ο γ.γ. του Υπ. Υποδομών Στ. Σιμόπουλος ενώ ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα έργο που διευκολύνει την ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων».

Ο γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών σημειώσει ότι «η νέα οδική σύνδεση του Βελεστίνου αποτελεί ένα ακόμη από τα πολλά περιφερειακά έργα, με μεγάλη όμως σημασία, τα οποία παραδίδουμε και θα συνεχίσουμε να παραδίδουμε τους επόμενους μήνες».

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε ότι «σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο και τον κ. Σιμόπουλο καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε την κατασκευή του έργου η οποία είχε καθυστερήσει σημαντικά τόσο λόγω των απαλλοτριώσεων όσο και λόγω ζητημάτων της αρχαιολογίας αλλά και του έργου απορροής βρόχινων νερών στο 34 ΠΕΒ. Πλέον ένα έργο που ήταν ζητούμενο των κατοίκων, παραδίδεται σε κυκλοφορία διευκολύνοντας την ασφαλή επικοινωνία των ανθρωπίνων κοινοτήτων».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας μάλιστα έσπευσε να στείλει ένα μήνυμα προς την αρχαιολογική υπηρεσία, τονίζοντας ότι «το έργο των αρχαιολόγων είναι σημαντικό θα πρέπει όμως να συντελείται με πιο γρήγορους ρυθμούς έτσι ώστε να μην σημειώνονται καθυστερήσεις σε έργα οδικά και αναπτυξιακά».

Ρυθμίσεις ζητά ο Δήμος

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, διερμηνεύοντας όπως είπε το αίτημα των κατοίκων της περιοχής, έθεσε ζήτημα ρυθμίσεων της κυκλοφορίας των κλάδων προκειμένου όπως τόνισε να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο ατυχήματος στην περιοχή. Μάλιστα ο κ. Νασίκας μετέβη μαζί με τον περιφερειάρχη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών στο σημείο που κατά την εκτίμηση της δημοτικής αρχής θα πρέπει να γίνουν οι αλλαγές στις ρυθμίσεις ενώ οι υπηρεσιακοί παράγοντες διαβεβαίωσαν ότι όποιες αλλαγές μπορεί να γίνουν θα γίνουν σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

«Ο κόμβος πληροί σύμφωνα με τις υπηρεσίες τις συνθήκες ασφάλειας. Αν χρειαστεί όπως είπα και στο Δήμαρχο νέα παρέμβαση, εδώ είμαστε να κάνουμε βελτιώσεις, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός.

Εργολαβία για τα «σαμαράκια»

Ο κ. Αγοραστός λίγο αργότερα ερωτηθείς για το δρόμο Βόλου – Βελεστίνο στον οποίο έχουν παρουσιαστεί κακοτεχνίες και αποτελεί «παγίδα» για τους οδηγούς ανέφερε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ωριμάσει το έργο που βρίσκεται σε στάδιο έγκρισης της περιβαλλοντικής του μελέτης.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη υπάρχει δέσμευση ότι μέχρι τέλος του μήνα θα δοθεί έγκριση της μελέτης για να προχωρήσει το έργο, προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ για 4 και 4 χιλιόμετρα.

«Κάτω από το δρόμο υπάρχουν υπολείμματα από τη Χαλυβουργία που δεν λειτούργησαν ως αδρανή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα σαμαράκια. Τόσα χρόνια αντί να λύσουν ουσιαστικά το ζήτημα, κάνανε ασφαλτοστρώσεις με αποτέλεσμα το πρόβλημα να εμφανίζεται και πάλι μετά από δύο χρόνια.

Απλώς ικανοποιούσαν το κοινό αίσθημα με την ασφαλτόστρωση» παρατήρησε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξηγώντας πως δημιουργήθηκαν οι κακοτεχνίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου