ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ζημιές στο Βελεστίνο και τη Νέα Αγχίαλο από τις προχθεσινοβραδινές καταιγίδες

ζημιές-στο-βελεστίνο-και-τη-νέα-αγχίαλ-127279

Προβλήματα ευτυχώς μικρής έκτασης προκάλεσαν οι προχθεσινές καταιγίδες που εκδηλώθηκαν βραδινές ώρες στη Μαγνησία.

Στο δήμο Ρήγα Φεραίου τα ακραία καιρικά φαινόμενα μετέφεραν φερτές ύλες, φράζοντας αγροτικούς αλλά και κεντρικούς δρόμους, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η απομάκρυνσή τους.

Στα σημεία που παρατηρήθηκαν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας βρέθηκε από τα ξημερώματα της Κυριακής ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας προκειμένου να συντονίσει τις παρεμβάσεις των δημοτικών υπηρεσιών.

Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου: «Σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή που έγινε προβλήματα υπήρξαν σε αγροτικούς δρόμους, στο δρόμο προς την εκκλησία της Παναγίας στο Βελεστίνο, στην περιοχή Κεφαλόβρυσο καθώς και στο χώρο που ανεγείρεται το νέο ΕΠΑΛ Βελεστίνου. Χρειάστηκε μάλιστα η παρέμβαση μηχανημάτων προκειμένου να απομακρυνθούν χώματα και φερτές ύλες.

Ο δήμαρχος έδωσε εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να είναι σε επιφυλακή προκειμένου να παρέμβουν ανά πάσα στιγμή εάν διαπιστωθούν τυχόν άλλα προβλήματα.

Παράλληλα ζήτησε και από τα στελέχη της δημοτικής αρχής σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα να πράξουν το ίδιο, προκειμένου να καταγραφούν τυχόν ζημιές που πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα.

Μαζί με το Δήμαρχο στην καταγραφή των ζημιών παρευρίσκονταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Κορώνας, Ευάγγελος Γιαννακός και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου κ. Γεώργιος Παπατόλιας».

Προβλήματα στη Ν. Αγχίαλο

Στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου, παρατηρήθηκε το φαινόμενο πλημμυρισμού σε συγκεκριμένα σημεία του δικτύου.

Στις 11.30 το βράδυ μετά από ενημέρωση της δημοτικής αρχής Βόλου, παρενέβη η Πολιτική Προστασία και με μηχάνημα έγινε άντληση νερών. Τα προβλήματα, που προκλήθηκαν κυρίως στην περιοχή γύρω από το δημαρχείο Ν. Αγχιάλου, λόγω της γεωγραφίας του εδάφους, αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου