ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προκλητικός για τα διόδια ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

προκλητικός-για-τα-διόδια-ο-μιχάλης-χρ-129169

Επικαλέστηκε αύξηση εσόδων στην ΠΑΘΕ και αγνόησε τροπολογία για την κατάργησή τους

Αντί το Υπουργείο Υποδομών να αφουγκραστεί το καθολικό αίτημα των τοπικών φορέων για την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου μετά το τραγικό δυστύχημα στην Παλιά Εθνική οδό μεταξύ Στεφανοβικείου και Ριζομύλου, που στοίχισε τη ζωή σε τρία νέα παιδιά, διά στόματος του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επαίρεται ότι τα έσοδα από τα διόδια στην Κεντρική Ελλάδα αυξήθηκαν μέσα στο 2014 κατά 20%!

Η κυνική ομολογία του Υπουργού μέσα μάλιστα στη Βουλή προκαλεί εάν μη τι άλλο έντονο προβληματισμό αλλά και οργή καθώς φαίνεται ότι όλα εντάσσονται σε μία εισπρακτική λογική αφενός και αφετέρου επιβεβαιώνεται ότι το αρμόδιο Υπουργείο δεν εξετάζει καμία αλλαγή όσον αφορά τη λειτουργία και την κατάργηση των επίμαχων διοδίων.

Χθες εξάλλου στη Βουλή, σημειώθηκε ένταση όταν με παρέμβαση του προεδρεύοντος, της αφαιρέθηκε -όπως κατήγγειλε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μ. Χρυσοβελώνη,- ο λόγος προκειμένου να επιχειρηματολογήσει για την τροπολογία η οποία αφορούσε την κατάργηση του άδικου συστήματος επιβολής διοδίων στην ΠΑΘΕ και έτσι η τροπολογία δεν συζητήθηκε καν.

«Ο αυτόκλητος υπερασπιστής του κ. Χρυσοχοΐδη -κατήγγειλε σε δήλωσή της η βουλευτής- κ. Δριβελέγκας δεν ήταν προφανώς αρκετός, γι’αυτό και έσπευσε να τον βοηθήσει ο κ. Τριαντάφυλλος -επίσης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ο οποίος μου επιτέθηκε υπερασπιζόμενος την πολιτική της Συγκυβέρνησης για τα διόδια. Υπενθυμίζω πως την περασμένη Τρίτη στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε -περιέργως με περηφάνια- πως μέσα στους τελευταίους μήνες έδωσε 400 εκατομμύρια ευρώ στους εργολάβους – παραχωρησιούχους για «να ξαναξεκινήσουν τα έργα στους αυτοκινητόδρομους».

Το γιατί είναι επιτυχία να πληρώνουμε 400 εκατομμύρια ευρώ -από λεφτά που κατά τα άλλα η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν έχει- σε εργολάβους που εκμεταλλεύονται οικονομικά εδώ και χρόνια τα ίδια ημιτελή έργα, μόνο ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ το γνωρίζει τόσο καλά για να το διαφημίζει με τέτοια θέρμη!

Είπε επίσης ο αρμόδιος υπουργός πως τα έσοδα από τα διόδια στην Κεντρική Ελλάδα αυξήθηκαν μέσα στο 2014 κατά 20%!».

Η κ. Χρυσοβελώνη εξάλλου καλεί όλους τους συναδέλφους της βουλευτές της Θεσσαλίας να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να καταργηθούν τα διόδια τονίζοντας: «Πέρα από κόμματα, πέρα από προσωπικές επιδιώξεις και πολιτικές σκοπιμότητες. Γιατί όλοι μας οφείλουμε να λογοδοτούμε στους πολίτες. Οχι στους εργολάβους και στους διαφόρους εκπροσώπους της διαπλοκής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου