ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τελέστηκε η θεμελίωση του ΕΠΑΛ Βελεστίνου

τελέστηκε-η-θεμελίωση-του-επαλ-βελεστ-142404

Ενα σύγχρονο κτίριο θα παραδοθεί τέλος του 2015

Τα εγκαίνια θεμελίωσης του Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου τελέστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα παρουσία πολιτών, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Το «παρών» έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η
Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Το νέο διδακτήριο ΕΠΑΛ με προϋπολογισμό 3.568.000 ευρώ ανεγείρεται σε δημοτική έκταση δίπλα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο διδακτήριο που θα εξυπηρετήσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες και θα αναβαθμίσει το έργο της διδασκαλίας. Το νέο διδακτήριο θα έχει πολλές αίθουσες και εργαστήρια, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε ένα μαθητικό δυναμικό που διαρκώς αυξάνεται. Παράλληλα το σχολείο θα διαθέτει και αίθουσα εκδηλώσεων, ενώ θα μπορούν να εξυπηρετούνται και τα γειτονικά Γυμνάσιο και Λύκειο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τη μελέτη το διδακτήριο θα έχει ισόγειο και ένα όροφο και θα περιλαμβάνει 25 και πλέον χώρους για τη διδασκαλία, την εργαστηριακή εκπαίδευση, την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη φιλοξενία εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η κατασκευή του έργου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός υπογράμμισε τη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου για την επίτευξη της ανέγερσης του ΕΠΑΛ που θα προσφέρει νέες εκπαιδευτικές υπηρεσίες στους μαθητές.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και για την ένταξή του στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο, συνέβαλε καθοριστικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου εκπονήθηκαν όλες οι σχετικές μελέτες και ακολουθήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες προς την Περιφέρεια, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας για την έγκριση του έργου.

Είναι το πρώτο σχολικό διδακτήριο που κατασκευάζεται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου μετά από αρκετά χρόνια.

Η ανέγερση νέου διδακτηρίου ήταν επείγουσα, καθώς το ΕΠΑΛ αναπτύσσεται δυναμικά, το μαθητικό δυναμικό αυξάνει, ενώ σχεδιάζεται και η υλοποίηση νέων τομέων και ειδικοτήτων. Εξάλλου οι σημερινές εγκαταστάσεις δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών ούτε ανταποκρίνονται στο σύγχρονο περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου