ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Από μέρα σε μέρα στην κυκλοφορία παραδίδεται ο κόμβος Βελεστίνου

από-μέρα-σε-μέρα-στην-κυκλοφορία-παραδ-153009

Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί όμως… ο κόμβος έχει κολλήσει και πάλι στη Λαμία όπου πρέπει να ξεμπλοκαριστούν διαδικασίας στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων για να παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Το έργο αναμένεται να ανακουφίσει σημαντικά κυκλοφοριακά τους διερχόμενους οδηγούς ενώ παράλληλα θα αναβαθμίσει άμεσα την συγκοινωνιακή πρόσβαση των δημοτών και των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Το έργο ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο περίπου, μετά από πολλά χρόνια αναμονής και πέρασε από «σαράντα κύματα» στην κυριολεξία ειδικά με την αρχαιολογική υπηρεσία για την αρχαιολογική έρευνα μνημείων που βρέθηκαν στην περιοχή.

Από το Δήμο μάλιστα είχε γίνει παρέμβαση στην αρχαιολογική υπηρεσία και για την κατασκευή του συλλεκτήρα έξι που έχει άμεση σχέση με την τροφοδότηση της Κάρλας με νερό καθώς με την κατασκευή του συγκεκριμένου συλλεκτήρα θα είναι δυνατή η άντληση και διοχέτευση υδατικών ποσοτήτων στον ταμιευτήρα, ώστε σταδιακά να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Ο κόμβος έχει προϋπολογισμό περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ, αποτελεί ένα από τα σημαντικά οδικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη από το Υπουργείο Υποδομών, καθώς κατασκευάζεται γέφυρα μήκους περίπου 70μ. για την διέλευση του κλάδου πάνω από την παλιά εθνική οδό και την παράπλευρη συνδετήρια οδό. Επίσης ο μονός κλάδος πρόσβασης με κατεύθυνση το Βελεστίνο, μήκους 455 μέτρων, που αναπτύσσεται στο χώρο του 304 Π.Ε.Β. ενώ γίνεται και η υπερύψωση τμήματος της υπάρχουσας ενωτικής οδού μήκους 350 μέτρων αλλά και τοπικός δρόμος μήκους 270 μέτρων που κατασκευάζεται επί υφισταμένης οδού αλλά και τοίχοι αντιστήριξης μεταξύ της ενωτικής οδού και της Παλιάς Εθνικής Οδού, μήκους 140μέτρων.

Τέλος σημαντικά είναι και τα έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης του κόμβου, προκειμένου το οδικό έργο να είναι λειτουργικό και να μπει ένα τέλος στο «κυκλοφοριακό κομφούζιο» που επικρατούσε στην περιοχή τόσο για τους ντόπιους όσο πολύ περισσότερο για τους επισκέπτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου