ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αποκτά σπίτι ο Ρήγας Φεραίος

αποκτά-σπίτι-ο-ρήγας-φεραίος-167428

Στην τελική ευθεία κατασκευής του βρίσκεται το κτήριο του Μουσείου που θα είναι επισκέψιμο από τουρίστες και μαθητές

Σπίτι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Βελεστίνο, αποκτά επιτέλους ο Εθνομάρτυρας Ρήγας Φεραίος. Εως τέλος του έτους αναμένεται να λειτουργήσει το Μουσείο του Ρήγα στο Δήμα Ρήγα Φεραίου και συγκεκριμένα στο Βελεστίνο, δίπλα από την Υπέρεια Κρήνη.

Το Μουσείο ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν από 1,5 περίπου χρόνο με κονδύλια του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την απερχόμενη Δήμαρχο, Ελένη Λαΐτσου, το κτήριο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την απόκτηση του εξοπλισμού που απαιτείται (π.χ. προθήκες και άλλα), ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου, ο χώρος να είναι έτοιμος έτοιμος να λειτουργήσει.

Κυρίαρχη θέση στο Μουσείο του Ρήγα θα έχει η Χάρτα, που σήμερα φυλάσσεται στο Δημαρχείο στο Βελεστίνο. Αυτό θα είναι το κύριο έκθεμα, ενώ θα πλαισιωθεί από αρχειακό υλικό σχετικά με τη ζωή και το έργο της σπουδαίας προσωπικότητας του Ελληνισμού.

«Ηταν ένα έργο που περιμέναμε δεκαετίες ολόκληρες. Ο Ρήγας Φεραίος δεν είχε ούτε ένα σημείο αναφοράς στη γενέτειρά του, στο Βελεστίνο. Πλέον αποκτά το δικό του σπίτι», σχολίασε η κ. Λαΐτσου, υπογραμμίζοντας ότι το νέο μουσείο δεν θα είναι απλώς μία ακόμη κοιτίδα ιστορίας και πολιτισμού στο Βελεστίνο: εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για επισκέπτες της περιοχής αλλά και για τους μαθητές των σχολείων, που θα μπορούν να επισκέπτονται το χώρο και να ενημερώνονται για την προσωπικότητα, τη ζωή και το έργο του Ρήγα Φεραίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου