ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αμεση κατάργηση των διοδίων στο Μοσχοχώρι

αμεση-κατάργηση-των-διοδίων-στο-μοσχο-173375

Εμμένει στο αίτημά του ο Δήμος Βόλου

Τη θέση της Δημοτικής Αρχής Βόλου για άμεση κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου επανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Φώτης Λαμπρινίδης, στην ευρεία σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 4/8/2014, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν Βουλευτές των νομών Μαγνησίας και Λάρισας, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμων από όπου διέρχεται η παλιά Ε.Ο Βόλου – Λάρισας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών.

«Παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές προσεγγίσεις στο θέμα της ύπαρξης διοδίων διέλευσης στην εθνική οδό – τόνισε ο κ. Λαμπρινίδης – οι οποίες είναι θεμιτές και αναπτύχθηκαν κατά κόρον και στη σημερινή σύσκεψη, διαφαίνεται η ομόφωνη σύμπτωση όλων μας στο αίτημα κατάργησης των συγκεκριμένων διοδίων. Εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε τις κοινές προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται από δω και πέρα να αναληφθούν.

Από την πλευρά του Δήμου Βόλου θέλουμε να επιμείνουμε ιδιαίτερα στη διάσταση ανάδειξης του διπόλου Βόλου – Λάρισας, η οποία δεν μπορεί να αγνοεί την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση πολιτών και οχημάτων μεταξύ των δύο πόλεων. Τα διόδια δεν μπορούν να αποτελούν στην εποχή μας ένα ιδιότυπο “τείχος”. Το πρόσφατο τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα υπογραμμίζει με τραγικό τρόπο το πρόβλημα που έτσι και αλλιώς έχει διαχρονικό χαρακτήρα. Θα ήθελα επιπλέον να τονίσω την ανάγκη αναβάθμισης της πρωτοβουλίας μας σε επίπεδο Ένωσης Περιφερειών δια του Περιφερειάρχη και την αξιοποίηση όλου του νομικού οπλοστασίου που παρέχουν οι όροι των συμβάσεων για τη διεκδίκηση κατάργησης ή και μείωσης διοδίων με μια επαναδιαπραγμάτευση. Θα είμαστε παρόντες στη πρώτη γραμμή της διεκδίκησης που ξεκινάμε από κοινού σήμερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου